Living

Cum s-a refăcut Oana Matache după sarcină: „Deși nu e nicio dietă cu zeamă de varză...”

nicoleta.ispasescu
April 24, 2018 11:35 AM

Orice proaspătă mămică își dorește să revină la forma fizică de dinainte de sarcină, sau măcar cât mai aproape de aceasta. Deși la televizor și pe social media auzim numai doamne și domnișoare care spun că nu au făcut niciun efort și că sunt foarte suple după naștere, ei bine lucrurile nu stau tocmai așa. Am întâlnit-o pe sora Deliei la 10 ani de Băneasa Shopping Center și am văzut că se poate.

Oana Matache, sora cântăreței Delia Matache, care a adus pe lume recent o fetiță superbă și s-a refăcut, într-adevăr, extrem de repede, însă nu bătând din palme, ci prin foarte multă muncă: „De revenit mi-am revenit, asta e sigur. Mi-am revenit foarte repede. E ca și când nu a fost, doar că am o viață minunată cu bebe acum, dar când îmi aduc aminte de sarcină parcă a fost așa un vis și nașterea la fel. Să știi că nu este o chestie de noroc, chiar am muncit foarte mult să nu mă duc în stânga și-n dreapta. Acum am reînceput dieta, cum ar veni, deși nu e nicio dietă cu zeamă de varză…E un stil de viață normal, firesc. Nu mâncăm prăjeli, nu mâncăm dulciuri de pe raftul din magazin, mâncăm cu măsură, de cinci ori pe zi câte puțin și cam asta e tot. Și multă muncă la sală. Este extraordinar de multă muncă”.

Oana obișnuia să facă foarte mult sport și înainte de a rămâne gravidă și a continuat chiar și pe perioada sarcinii cu exerciții fizice, chiar dacă nu la fel de solicitante, dar care să îi lucreze mușchii. Oana este foarte vehementă atunci când spune că „femeile care își doresc să arate bine fac ceva în sensul ăsta”, pentru că știe foarte clar că forma fizică de după naștere se datorează doar ei.

Are un copil și se simte ca un copil!

Oana Matache ne-a declarat că nu s-au schimbat foarte multe în viața ei după naștere și că toate au venit firesc, ba chiar simte că își retrăiește copilăria alături de micuța Jessica. Desigur că o îngrijește ca o mamă, dar nu se dă în lături când vine vorba de joacă, fie și pe PlayStation: „Nu s-a întâmplat nimic. Nu s-a schimbat nimic. Pur și simplu s-a întâmplat ceva foarte firesc, foarte frumos, mă simt în continuare ca un copil, ba și mai copil, parcă îmi retrăiesc cumva copilăria alături de ea, și simt că suntem doi copii așa și ne distrăm. Bine, o schimb, îi dau de mâncare, am grijă de ea ca o mamă, dar nu mă simt mama aceea, mă simt copil pe lângă ea. Nu m-am schimbat, sunt tot copil, mă joc cu ea, o țin în brațe în timp ce mă joc pe PlayStation”.

Putem spune că este o mamă eroină. Sora Deliei Matache reușește cu brio să facă tot ce își propune: merge la sală, are grijă de micuță, gătește, face curat și…are timp să facă și duș! Face toate aceste lucruri singură pentru că este foarte tipicară și nu are încredere în altcineva: „Încă sunt așa cu creierii împrăștiați puțin, dar cumva-cumva uite se întâmplă că ajung și la sală, hrănesc și copilul, mă și joc cu ea, fac și curățenie în casă, că n-am găsit pe nimeni să mă ajute în sensul ăsta, fac și mâncare uneori și…mai am timp să fac și duș! Ceea ce e foarte tare! Copilul nu o să îl las sub nicio formă cu altcineva, în afară de bunici. Dar casa…am avut tot felul de experiențe care m-au făcut să nu mai primesc pe nimeni în casă. Trebuie să mă descurc eu, să le fac pe toate așa cum vreau eu, că sunt și foarte tipicară, dar ne descurcăm”.