Beauty

Cum să ai grijă de tenul tău pe timpul verii

Verdict.ro
July 1, 2019 16:23 PM

Vara poate fi un anotimp foarte dăunător pentru tenul tău. Fie că ai un ten care se usucă ușor, ori care are tendințe de îngrășare, aceste lucruri pot fi problematice, mai ales vara. Dacă tenul tău se usucă ușor, soarele clar nu îi este cel mai bun prieten, pentru că îl va usca și mai tare, dacă dimpotrivă, tenul tău are tendințe de îngrășare, transpirația îl va face să se îngrașe și mai tare. Pentru început, fie că folosești machiaj sau nu, folosește înainte o cremă de față cu factor de protecție solară de minim 30. Ideal este să fie de 50.

Pe aceeasi tema6 produse de beauty pe bază de cafea de care te vei îndrăgosti instant

Abia după ce crema cu SPF ți-a intrat în piele, poți începe să aplici machiajele. Este ideal să ai cu tine niște șervețele abosbante. Ele te ajută să îți ștergi transpirația de pe față fără mișcări care ar putea să îți afecteze tenul. Tamponează câte un șervețel pe față ori de câte ori simți că ai transpirat.

Cum să ai grijă de tenul tău pe timpul verii

Dacă te machiezi, e de preferat să folosești în loc de fond de ten o cremă nuanțatoare, de tipul BB cream. Îți lasă tenul să respire și fața are un aspect mult mai natural.Renunță la produsele de tip praf: fie că vorbim despre pudră, blush, iluminator sau fard, optează pentru niște produse cremă. Vara, acestea au un aspect mult mai natural și nu riști să rămâi cu fața pătată din cauza transpirației.

Dacă insiști să porți mascara, asigură-te că este waterproof.

Ca să o îndepărtezi, folosește un demachiant pe bază de ulei, sau chiar ulei de cocos ori de măsline.Ori de câte ori ai ocazia, fă o infuzie. Infuziile sunt ideale pentru detoxifierea tenului și împrospătarea lui. Totuși, o infuzie nu va face minuni dacă te încăpățânezi să consumi fast food regulat.

Încearcă să consumi multe fructe și legume, renunță la preparatele grele, la mâncare gătită sau dulciuri. Consumă minim 2 litri de apă pe zi, fructe, iaurturi, ceaiuri reci neîndulcite și oleagenoase. Și, cel mai important: dimineața și seara curăță-ți tenul cu apa micelară și o loțiune tonică, apoi aplică o cremă gel hidratantă.