Living

Cum să ai o locuință în trend, în 2020

Verdict.ro
November 25, 2019 17:52 PM

Nuanțele îndrăznețe de teracotă, portocaliu aprins, ocru și galbenbuturiu, plus texturile superbe precum bouclé, mobilierul și accesoriile din lemn – vor fi cele mai influente tendințe pentru amenajarea locuinței, în 2020. Acestea promit să aducă bunăstare și căldură  în casele noastre!

Tendințele sunt o sursă excelentă de inspirație și nu este necesar să le aplici  pe toate. Poți lua unul sau două aspecte – cum ar fi culoarea, textura sau mobilierul și accesoriile  – pe care să le utilizezi în moduri subtile pentru a crea un aspect personalizat. Este vital să planifici dinainte toate aceste schimbări și să aștepți cel puțin câteva săptămâni pentru ca ideile tale să se cristalizeze. Din fericire, vibrația organică puternică pentru 2020 – forme simple, naturale, care oferă un aspect retro luxos, dar care sunt extrem de primitoare – este ușor de interpretat.

 Livingurile pot părea neinteresante, însă aici intervine textura, iar 2020 se concentrează puternic pe bouclé. Firele în buclă, adesea în mai multe nuanțe subtile, creează un sentiment sofisticat, dar și confortabil.

Mobilier și accesorii

În 2020, detaliile ce conțin cusături vor fi de mare interes pentru finisajele decorative de pe brațele canapelei, fotolii și perne. De asemenea, pardoseala trebuie să fie la înălțime. Lemnul este în continuare vedeta designului, însă există și alternativa perfectă: pardoseala PVC. Este extrem de rezistentă, versatilă și oferă o gamă largă de de culori, forme și dimensiuni, dacă vrei să-ți pui în practică ideile. Lemnul din pin, stejar, mahon sau imitațiile vor fi la mare căutare în 2020. Lemnul va fi prezent în structura casei, cum ar fi tavane sau coloane, în pardoseli interioare si exterioare, în decor, finisaje, uși și ferestre.

Spre deosebire de anii precedenți în care se purtau spațiile deschise (de exemplu, bucătăria și sufrageria), în 2020 vom vedea modele diferite. Tendința va fi să căutăm spații care să ofere o mai mare intimitate, astfel încât camerele să fie mai primitoare.

Deși nu putem nega că spațiile deschise dau senzația de o casă mai mare, trebuie să recunoaștem, de asemenea, că există momente în care acea comunicare deschisă poate diminua confortul, precum mirosurile din bucătărie în living sau zgomotul atunci când ai nevoie de liniște.

 Culori

 Culoarea gri este încă în tendințe, deoarece este o culoare neutră ce acoperă o gamă largă de combinații și stiluri, care anul viitor vor fi mai îndrăznețe atunci când sunt combinate cu alte culori vii. Griul se poate regăsi pe pereții interiori sau în piesele de mobilier, în covoare sau textile.

Este bine să te limitezi la folosirea a cel mult trei culori: o nuanță principală, care poate fi reflectată în tapițerie, un contrast și un punct de reper. Rozul închis, albastrul pastel și verdele mentă sunt propuse ca accente de tendință pentru 2020. Iată câteva exemple de interioare care se vor purta anul viitor.

Una dintre cele mai atractive propuneri din 2020 în ceea ce privește culorile interioare ale caselor, va fi prezența violetului în mobilier, în materiale textile și accesorii, cum ar fi lămpile sau picturile de pe pereți.