Living

Cum să fii o apariție chic, indiferent de situație

iulia.statie
April 15, 2021 10:30 AM

Calitatea de a fi chic implică o serie de cunoștințe pe care le dobândești prin autocunoaștere, studiu și experimentare. Și probabil că ai trecut prin diferite etape ale vieții când te îmbrăcai într-un stil, fie rock, fie boem, fie flower-power. Dar odată ce te-ai maturizat, ai ajuns să-ți cunoști corpul și să-ți dai seama ce ți se potrivește, și chiar să-ți conturezi un stil personal. Dacă stilul tău se referă la ținute elegante, bussines, casual sau smart casual, atunci îți place în general să fii chic și deții o garderobă care conține obiecte vestimentare clasice. Originalitatea ta vine tocmai din abilitatea de a le combina într-un mod inedit. Venim în ajutorul tău cu sfaturi și trucuri despre cum să combini articolele vestimentare, accesoriile și încălțămintea, astfel încât, să fii mereu o apariție plăcută și încântătoare.

Bijuteriile sunt esențiale și de nelipsit la orice ținută

Aplicate în mod inteligent, accesoriile aduc mereu o notă de prospețime ținutelor. De exemplu, la un look casual, dacă sunt combinate bijuteriile potrivite, vei avea o alură chic și te vei simți mult mai încrezătoare, așa cum este explicat în acest articol.

Nuanțele neutre sunt un must have în garderoba oricărei femei

Cămașa albă, jeansii negri, sacoul nude, sneakersii albi sau pantofii stiletto, sunt doar câteva din piesele care nu ar trebui să lipsească din dulapul unei doamne sau domnișoare. Cu astfel de articole poți jongla, astfel încât să-ți creezi ținute casual pe care să le ai la îndemână mereu pentru orice situație. Indiferent de stilul care te definește, hainele casual îți oferă confortul de a fi liberă și naturală.

Ținute monocromatice care dau impresia de alungire a corpului   

Caută să îmbraci ținute într-o singură culoare deaorece pe lângă eleganță, este o modalitate foarte bună de a părea mai înaltă. De altfel, există și varianta să combini nuanțe apropiate ale aceleiași culori. Vei avea un look stylish și cu siguranță impactul cromatic va fi puternic.

Ochelari negri de soare, o geantă din piele și pantofi din piele

Pentru a fi mereu percepută ca o femeie chic este important să ai aceste 3 obiecte cu care să-ți accesorizezi ținutele. Nu vei da niciodată greș, deoarece sunt elemente universale menite să fie potrivite oricărui look. Ele îți vor contura stilul și în timp, pot deveni definitorii pentru tine.

Alege haine ce sunt potrivite cu silueta și nu cu vârsta

Desigur că nu trebuie să mergi în extrema cealaltă, dar orientează-te spre ținute  tinerești care să-ți vină bine, să te avantajeze și să-ți pună în valoare atuurile. Și reciproca este valabilă, în sensul că, nu este recomandat să folosești piese care să te îmbătrânească.

O ținută simplă și clasică: pantaloni negri, tricou alb, ruj roșu

Dacă vrei să fii chic și nu știi cu ce să te îmbraci, o pereche de pantaloni negri cu un tricou alb și ruj roșu pe buze, este ținuta la care poți apela oricând. Aceste 3 obiecte simple sunt grozave deoarece, sunt accessibile oricărei femei și reprezintă o ținută impecabilă și clasică.

Alături de aceste sfaturi, a fi chic este și o chestiune de atitudine, comportament și etichetă. Nu te poți raporta doar la accesorii și haine, dacă nu știi cum să fii feminină și naturală în gesturi și vorbire. Site-ul schoolofselfimage.com te ajută să cunoști mai în detaliu toate aceste aspecte.

Sursa foto: unsplash.com