General

Cum să îți crești profilul de Instagram

elena.toader
August 23, 2021 12:25 PM

Instagram este una dintre cele mai folosite platforme de social media la nivel global. În acest moment există peste 1 miliard de utilizatori, dintre care jumătate sunt activi zilnic, pentru a împărtăși conținut multimedia sau pentru a vedea postările celorlalți. Și ca orice rețea socială, Instagram are câteva trucuri prin care îți poți crește numărul de followeri. În acest articol îți prezentăm 5 modalități prin care îți poți crește profilul de Instagram, atât din punct de vedere al urmăritorilor, cât și ca număr de interacțiuni.

Postează conținut cât mai atractiv

Instagram îți permite să împărtășești fotografii și videoclipuri cu ceilalți utilizatori. De aceea, primul sfat este să creezi un conținut cât mai atractiv. Poți alege orice: de la poze cu pisici, peisaje de munte, flori, clădiri din oraș sau fotografii cu tine și cei apropiați. După ce ai ales fotografia pe care vrei să o postezi, poți să o editezi, pentru a-i oferi un aspect aparte. În acest fel, îți poți pune amprenta personalității pe conținutul pe care îl publici și te asiguri că vei primi mai multe inimioare de la urmăritorii tăi. Snapseed și VSCO sunt câteva sugestii de aplicații folosite la editarea fotografiilor de pe Instagram.

Folosește hashtag-uri

Obiectivul tău pe Instagram este de a primi cât mai multe like-uri și comentarii, crescând în același timp numărul de persoane care îți urmăresc profilul. Postarea de fotografii noi, interesante și atrăgătoare va satisface prima cerință, iar pentru a începe să crești numărul de followeri, poți adăuga hashtag-uri fotografiilor pe care le distribui. În acest fel vei facilita găsirea lor de către persoanele care caută termeni specifici. Cinci dintre cele mai folosite hashtag-uri în România sunt: #love, #instagood, #photooftheday, #beautiful și #happy.

Postează conținut la ora potrivită

Dincolo de adăugarea hashtag-urilor corespunzătoare și distribuirea de conținut atractiv, trebuie să iei în considerare și momentul în care publici postările. În aplicația Instagram de pe smartphone-ul tău vei găsi o secțiune de statistici de unde poți extrage informații prețioase cu privire la zilele și orele în care este mai bine să postezi fotografii sau videoclipuri. Folosește-o și asigură-te că distribui conținutul în cele mai bune momente.

Descrie fiecare imagine pe care o postezi

La început, Instagram a fost despre imagini și se punea accent pe fotografii atractive și un aspect ordonat al profilului. În prezent, publicul caută să afle mai multe despre tine și poate face acest lucru citind descrierile pozelor tale. Dacă în 2016 un text de 150 de caractere era mai mult decât suficient, iată că în 2021 se recomandă ca descrierea postărilor să aibă în jur de 400 de caractere.

Urmărește persoane care sunt interesate de conținutul tău

Această strategie te poate ajuta să-ți crești profilul de Instagram mai rapid. Ce trebuie să faci este să cauți persoane care sunt interesate de tipul tău de conținut sau care au interacționat deja cu postările tale. Poți, de exemplu, să dai follow persoanelor care au interacționat cu fotografiile sau videoclipurile unei pagini similare cu a ta. Folosind această tactică, șansele ca aceștia să îți urmărească pagina în viitor sunt foarte mari.

Cu aceste 5 trucuri, ești mai mult decât pregătit să-ți dezvolți contul de Instagram. Indiferent de ce tip de pagină ai, personală sau business, dacă pui în aplicare sfaturile din articol vei vedea schimbări majore, atât din punct de vedere al numărului de urmăritori, cât și ca rată de implicare a acestora.

Sursa foto: unsplash.com