Fashion

Cum să te îmbraci comod și cu stil. Ce nu trebuie să îți lipsească niciodată din garderobă

elena.toader
June 2, 2021 12:13 PM

Stilul casual nu înseamnă să poți purta orice, oricând, deși pare extrem de lejer. Într-adevăr, este un stil comod și lejer, însă ai nevoie să știi câte ceva depre el, pentru a reuși să creezi ținute fabuloase, în care să te simți că o adevărată regina, chiar dacă nu porți pantofi cu toc înalt sau tiare. 

O ținută casual înseamnă, practic, o combinație de haine comode, care te avantajează, pe care le poți purta în orice moment al zilei sau la aproape orice eveniment. Poți purta ținute casual la birou, la o întâlnire, atunci când ieși cu prietenii la cină într-un restaurant fancy sau la film. Este permis aproape orice, mai ales dacă le vei combină cu mult bun gust, astfel că vei reuși să creezi ținute unice și, extrem de important, foarte comode.

De ce trebuie să ții cont atunci când vrei să te îmbraci casual

  • Nu exagera cu accesoriile. Ghidează-te după principiul ”less is more” și vei reuși să eviți orice urmă de exagerare atunci când vine vorba de accesorii!
  • Joacă-te cât mai mult atunci când îți alegi hainele pe care vrei să porți într-o zi. Pentru a putea crea ținute deosebite și poate chiar unice, trebuie să înveți să combini și lucruri care, la prima vedere, par de necombinat. De exemplu, o pereche de pantofi sport pot fi purtați cu o fustă de tul, tip balerină, ceea ce părea de neconceput în urmă cu ceva ani. Sau poți combină o pereche de ghete cu o rochie vaporoasă din mătase și o jachetă din jeans. Totul e permis atât timp cât arată și se vede chic.
  • Renunta la hainele incomode! Stilul casual se bazează tocmai pe acest principiu! Hainele trebuie să fie lejere, să te simți confortabil și să fii capabilă să poți faci aproape orice atunci când porți un outfit casual. Încălțările cu tocuri prea înalte sau prea incomode se exclud. De asemenea nu este în regulă să porți haine foarte strânse pe corp, care dau impresia de rigiditate și sobrietate.

Alege o piesă vestimentară, apoi creează ținută în jurul ei!

  • Alege o piesă vestimentară, apoi creează ținută în jurul ei! Pentru a nu da greș și a nu riscă să combini prea multe haine care să nu aibă nicio legătură una cu cealaltă, este de preferat să alegi o piesă vestimentară care îți place foarte mult, apoi să încerci să construieșți un outfit în jurul ei. De exemplu, alegi o pereche de pantaloni largi (acei sweat pants atât de comozi) de culoare roz pudra, pe care îi combini cu un tricou negru simplu, pe corp, cu o eșarfă gri, o jachetă de jeans prespalata și cu o pereche de pantofi sport. Poți accesoriza această ținută cu un rucsac și chiar și cu o beretă de inspirație franțuzească. Astfel, ai realizat o ținută comodă, lejeră, dar, în același timp, sofisticată și foarte frumoasă.
  • Bucură-te de lejeritate! Pentru că este foarte comod, stilul casual exprimă foarte multă bucurie, tot corpul se bucură că nu mai este chinuit în haine prea strânse pe corp. (Amintește-ți de pantalonii sau jeanșii din anii 90, care trebuia să fie extrem de mulați, astfel că împiedicau circulația normală a sângelui). Acum te poți bucură de haine care nu te stanjenesc în mișcare, ba mai mult de atât, dacă le alegi așa cum trebuie, îți avanteaza și silueta, astfel că poți arată sexy, chic și comod, în același timbina culorile!

Sursa foto: Pexels.com