Living

Cum să te îmbraci la o întâlnire cu tipul pe care le-ai cunoscut pe Tinder

Verdict.ro
April 26, 2018 14:31 PM

Swipe left, swipe left, swipe right. It’s a match! Îți sună cunoscut, nu? Să nu ne mai ascundem: trăim în 2018, și mare parte dintre întâlnirile noastre amoroase sunt cu oameni pe care i-am cunoscut pe aplicațiile de dating.

Pe aceeasi temaStarurile poartă jeans. 3 ținute din denim cărora nu le poți rezista

Toate prietenele mele se plâng că nu au mai fost abordate într-un club, la metrou, pe stradă, de foarte mult timp. Și unele dintre ele, oricât de sceptice ar fi fost la început, au ajuns să-și instaleze astfel de aplicații doar pentru că nu vedeau cum altfel ar putea să mai cunoască un tip mișto, poate chiar „the tip”.

Partea proastă la acest gen de întâlniri este că în scris, prin mesaje, toți par zei și toate par zeițe. Da, e mai simplu să lași impresia pe care o dorești atunci când te afli în fața unui ecran care-ți permite să răspunzi ce vrei, când vrei, care îți dă timp de gândit și, eventual, posibilitatea de-a da un search pe Google sau să suni o prietenă înainte să-i răspunzi.

Sigur ți s-a întâmplat să ieși la o întâlnire cu un tip cunoscut pe Tinder și în realitate să nu semene deloc cu el din online. Și tot la fel de sigur, ți s-a întâmplat și să ieși cu unul care părea ok, dar care, la un moment dat, s-a scuzat că trebuie să ajungă undeva de urgență și nu ți-a mai scris niciodată.

Ei bine, trebuie să iei în calcul și posibilitatea ca tu din online să nu fi semănat deloc cu tu din viața reală. Și nu spun asta referindu-mă doar la aspectul fizic, deși toate acele filtre și unghiurile bune pe care le cauți cu atenție pot schimba radical realitatea, ci poate că, pentru că-ți doreai ca totul să iasă bine, ai exagerat într-un fel sau altul cu machiajul și îmbrăcămintea.

Așadar, dacă vrei să nu se mai întâmple asta, ține cont de următoarele recomandări:

Fii naturală.

E în instinctul nostru să ne comportăm ciudat atunci când ne place un om și vrem să-l impresionăm. Iar chestia asta ne face să spunem lucruri în care nu credem, să fim ori prea reci, ori prea apropiați, să adoptăm atitudini sfidătoare sau servile, orice, numai să nu fim cum suntem de fapt. Ține cont de un lucru: cei care te plac, te plac pentru cum ești tu, nu pentru cum și-ar dori ei să fii. Și mai e un aspect: odată ce ți-ai contruit o persona, tu devenind un personaj pe care-l joci abil în societate, nu mai poți da înapoi.

Îmbracă-te adecvat locului în care urmează să ieșiți.

El te-a invitat în parc, tu ai acceptat, dar te gândești să porți tocuri, ca să pari mai înaltă sau elegantă. Deși nu ți se pare nimic greșit, lipsa de adecvare poate ruina totul. Dacă veți vrea să vă așezați pe iarbă? Dacă vi se va părea o idee bună să vă jucați cu un câine pe care l-a scos stăpânul la plimbare? Sunt tot felul de situații posibile pe care trebuie să le iei în calcul, dacă vrei să te simți relaxată și stăpână pe situație.

Nu-ți pune pe tine toate brandurile pe care le ai în dulap.

El e business man, se îmbracă mereu la costum, sau cel puțin asta reiese din poze, iar tu lucrezi într-o agenție de publicitate. Nu vrei să pari interesată de prosperitatea lui financiară, și-atunci te gândești că ar fi o idee bună să-i arăți cumva că nu o duci rău și că ce urmărești la el nu sunt sumele din conturi. Așa că îți pui cureaua Gucci, geanta Chanel și trench-ul Burberry, tricoul Moschino și botinele Versace, ba mai mult, împrumuți de la o prietenă niște cercei Zaldivar, ca să vadă că și tu o duci bine. Ei, chiar dacă nu te așteptai, acest gen de „statement” s-ar putea să-ți aducă un rezultat nedorit: el să creadă că ești înnebunită după branduri, să se sperie de scenariul că ai putea fi una dintre tipele care postează sătpămânal pe Instagram câte o sacoșă cu logo foarte vizibil, și să fugă mâncând pământul. Nu-ți dorești asta. Un sacou casual și niște pantaloni cu talie înaltă, alături de o pereche de snikerși cool sunt tot ce-ți trebuie.

Nu exagera cu machiajul.

Machiajul strident, eterna problemă. Nu spune nimeni să te prezinți la întâlnire cu cearcăne, păr facial și coșuri, dar nici să optezi pentru un make-up de nașă de Dorobanți, cca. 2004. Motivul e simplu: trebuie să-i arăți o varianta ta reală, lângă care să-și dorească să se trezească dimineața, nu să-l faci să se întrebe „dar oare de ce s-a machiat atât de puternic? Ce încearcă să ascundă?”.

Rochia pe care ai purtat-o la o nuntă mai poate fi îmbrăcată doar la un botez

dar în niciun caz la întâlnire. Pentru că dacă te amenajezi prea mult, dai impresia că ai petrecut trei zile în fața oglinzii pentru a te pregăti pentru acest date. Ceea ce-i va alimenta prea mult orgoliul, și te va considera o pradă ușoară. Fii cât mai naturală și mereu cu un pas înainte. Până la urmă, nu e un concurs de Miss, ci un amărât de date!

Și nu uita: ești acolo ca să petreci niște momente frumoase și să cunoști mai bine o persoană, nu ca să dai o probă de casting pentru un rol.