Fashion

Cum sa te îmbraci stylish la 40 de ani. Sfaturi utile de la specialiști

maria.apostol
August 12, 2021 11:51 AM

Se spune că moda nu ține cont de vârstă, doar că specialiștii sunt de altă părere și îți recomandă cum trebuie să te îmbraci stylish, de fapt, la 40 de ani. 

Unele femei care ating această frumoasă vârstă au tendința de a „împrumuta” din stilul fiicelor, sau încearcă să își ascundă formele purtând haine mai largi. Există însă câteva reguli simple care vor face orice femeie de 40 de ani să se simtă feminină și să aibă mai multă încredere în ea.

Cum sa te îmbraci stylish la 40 de ani

Pentru început, indiferent de stilul ales, femeile care au împlinit 40 de ani pot alege nuanțe deschise și proaspete care au un efect de întinerire. Hainele bej, de culoarea nisipului, a lămâii, albastru pal și alb pot deveni astfel ”vedetele” oricărei ținute.

Minimalismul, spre exemplu, vă va surprinde prin eleganța și rafinamentul său. Ținutele laconice de o calitate excelentă vă vor ajuta să creați niște ținute elegante și frumoase, un indicator al gustului impecabil.Dacă aveți impresia că hainele din denim sunt doar pentru tineret, atunci puteți să vă schimbați părerea. Blugii, pe lângă faptul că sunt stilați, au și un efect de anti-îmbătrânire!

Pentru a obține niște ținute moderne alegeți modele monofonice cu o croială dreaptă.O geantă de dimensiuni medii este perfectă. Nu este neapărat să alegeți doar culoarea neagră, încercați și alte culori care arată mult mai interesant.

Ce sa eviti sa porti la 40+

– Ține cont de forma corpului tău și nu îți evidenția părțile de care nu ești mulțumită prin lucruri mulate din materiale sintetice. Investește în haine din materiale calitative: o cămașă albă din bumbac, o pereche de pantaloni drepți, o rochie care îți vine bine, si nu trebuie să fie neapărat neagră, poți alege o culoare-pastel, potrivit welovecouture.com.

– Hainele într-o singură culoare. De exemplu, un sacou alături de o pereche de pantaloni în aceeași culoare nu vor face decât să te îmbătrânească. Aceeași problemă se pune și în cazul fustelor prea scurte și prea mulate, care nu avantajează această vârstă.

– Nu purta haine prea largi, doar pentru că ai impresia că îți maschează imperfecțiunile. Însă nu pica nici în extrema cealaltă, cumpărând haine prea strâmte. Nu te teme, însă,d e rochiile care se mulează armonios pe formele tale. Modelul rochiei trebuie să creeze iluzia că ești mai înaltă și, implicit, mai subțire.