Living

Cum să transformi grădina în cel mai bun loc pentru relaxare

maria.apostol
May 24, 2022 18:04 PM

Relaxarea deplină după o zi obositoare de muncă este posibilă doar dacă dispui de spațiul potrivit. Iar atunci când este vreme bună și vrei să te bucuri de ea, dar în același timp ai vrea și să profiți de câteva momente de liniște, există o soluție ideală pentru tine: propria grădină. Însă pentru a putea profita de acest lucru din plin, este nevoie să îți amenajezi grădina în acest sens. Cum îți poți transforma grădina în cel mai bun loc de relaxare? Iată câteva sfaturi utile în acest sens.

Alege mobilierul de grădină potrivit

Atunci când este nevoie să alegi mobilier pentru grădină, gândește-te la modul în care poți îmbina aspectul practic cu cel plăcut. Altfel spus, urmărește să beneficiezi de confort, dar urmărește ca mobilierul pe care îl alegi să fie și practic pentru ceea ce dorești tu.

Seturi de bănci și mese pentru grădină, scaune sau canapele pentru grădină, un hamac sau un scaun suspendat, oricare dintre acestea poate completa decorul pe care dorești să îl creezi în grădina ta. Dacă obișnuiești să iei masa în grădină în mod frecvent, este obligatoriu să pui pe listă un set de masă și scaune, iar dacă dorești să petreci momente relaxante în grădină, alături de cei dragi, atunci nu trebuie să îți lipsească de pe listă o canapea confortabilă, cu un design la modă.

Cum alegi mobilierul de grădină potrivit?

Pentru a beneficia de confortul mult dorit este recomandat să selectezi mobilier de calitate. În astfel de situații nu doar estetica este importantă. Corpurile montate outdoor, fie că vorbim de mese, scaune, canapele pentru gradina sau mobilier auxiliar trebuie să fie realizat din materiale ce fac faţă intemperiilor. Nu îţi doreşti ca aspectul să se distrugă sub acţiunea razelor solar nici să se umfle după câteva reprize de ploaie.

Alege corpuri de mobilier din metal galvanizat, astfel tratate vor rezista bine. Lemnul tratat, corpurile din plastic sau cele realizate din imitaţie de ratan sunt alte variante ce merită atenţia. Dacă vorbim de estetică, o incursiune în magazinele virtuale îţi va uşura sarcina. Din fericire, există o paletă coloristică bogată pe segmentul de mobilier pentru grădină, aşa că poţi găsi cu uşurinţă piesele ideale.

Alte detalii de care trebuie să ţi seamă pentru a crea ambientul distins sunt legate de dimensiuni, soluții de sporire a confortului, formă. Poți crea un ambient retro integrand perne decorative cu ciucuri sau poți crea o grădină modernă cu perne colorate.

Sursa de imagine: Photographee.eu / Shutterstock.com