General

Cum se întreține Carmen Negoiță și cum arată meniul ei într-o zi obișnuită: „Sunt flexitariană”

nicoleta.ispasescu
September 28, 2018 13:06 PM

Promotoare a stilului de viață sănătos, Carmen Negoiță nu ratează niciun eveniment în care se vorbește despre asta, din care poate învăța ceva nou.

Pe aceeasi temaAzi este ziua de naștere Simonei Halep! 27 de ani împliniți pe 27 septembrie

Ultimul eveniment la care am întâlnit-o pe bloggeriță a fost lansarea produselor lui Gianluca Mech, considerat unul dintre cei mai buni 10 nutriționiști din lume, care deține secretul faimoasei Diete Tisanoreice,

Știam despre Carmen că este raw-vegană, însă bloggerița ne-a corectat, spunând despre ea că este flexitariană. Pentru cine nu știe, Carmen a declarat că aceasta presupune 70-80% mănânc vegan-vegetarian și din când în când mai mănânc și carne”.

Bloggerița vrea să fie la curent cu tot ce înseamnă nutriție și stil de viață sănătos, astfel că ne-a mărturisit și nouă ceva ce a citit recent și a impresionat-o: „Citeam o statistică acum ceva timp și spunea că, dacă acum 20 de ani ne luam un anumit număr de vitamine, minerale dintr-o varză, la momentul actual, ca să ne luăm același nr de minerale și vitamine ar trebui să mâncăm 20 de verze, ceea ce este imposibil pentru noi ca oameni să ingerăm 20 de verze”.

Așa cum toată lumea știe, suplimentele alimentare au devenit o necesitate având în vedere modul faptul că ar fi imposibil să ne asigurăm toți nutrienții și toate mineralele de care avem nevoie: „Industria de suplimente alimentare a luat o mare amploare pentru că, oarecum, vii și suplimentezi puțin ceea ce nu poți să-ți iei din alimentație. Ar trebui să mănânci tone de mâncare, pe lângă faptul că ingerezi și tot felul de chimicale, ca să poți să-ți aduci în corp nutrienții de care ai nevoie”.

Cum arată meniul lui Carmen Negoiță într-o zi obișnuită

Având o vastă experiență în domeniu, Carmen Negoiță știe ce suplimente îi trebuie organismului ei pentru a funcționa așa cum trebuie și pentru a face față ritmului solicitant pe care vedeta îl are: „În perioada asta iau magneziu pentru că sunt obosită, nu dorm suficient, sunt foarte multe evenimente, sunt tot timpul pe fugă, mă trezesc devreme și ajung acasă foarte târziu. Mai iau un supliment pentru articulații pentru că alerg și cam atât deocamdată. Mai iau Vitamina D, care se ia doar seara, pentru că a trecut perioada cu soarele, ca să stabilizeze mai bine în corp alte vitamine”.

Meniul bloggeriței nu este unul sofisticat, iar mesele sunt destul de mici. Cu tot stilul de viață haotic și oboseala, Carmen își găsește timp totuși să mănânce sănătos și echilibrat.

„În general, în prima parte a zilei beau foarte multă apă și ceai, beau cam un litru de apă și ceai. Mai iau uneori o gustare, depinde cum sunt și cu  evenimentele și cu plecatul de acasă. Mic dejunul poate fi fulgi de ovăz, pe care îi înmoi, adaug tot felul de seminte, cu fructe sau mai fac omletă din albușuri, să îmi iau proteină, cu avocado, cu spanac, îmi pun gulie, îmi pun seminte. Dacă sunt în oraș îmi comand ori un pește, ori o salată, ori o mâncare vegetariană”.