News

Cum va fi organizată înmormântarea Prințului Philip. Ce dorință a avut soțul Reginei Elisabeta

iulia.statie
April 9, 2021 18:23 PM

Prințul Philip s-a stins din viață astăzi, 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Ducele de Edinburgh abia fusese externat din spital după ce a fost tratat de o afecțiune cardiacă preexistentă. Acesta a murit la Castelul Windsor, locul în care stă alături de Regina Elisabeta încă de la începutul pandemiei de coronavirus.

Pe aceeasi tema12 ani de când William a absolvit Academia Militară. Ce detaliu au observat oamenii în imaginile de la ceremonie

Ce dorință a avut Prințul Philip

Seniorii regali, printre care Prințul Charles și Prințul William, au dezvăluit un comunicat oficial prin care au anunțat veștile extrem de triste. „Cu profundă tristețe, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh.”, aflăm din comunicatul oficial, potrivit publicației The Mirror.

„Alteța Sa Regală s-a stins pașnic în această dimineață la Castelul Windsor. Anunțuri suplimentare vor fi făcute în timp util. Familia Regală se alătură oamenilor din întreaga lume ce plâng pierderea sa.”, au spus oficialii de la Palatul Buckingham despre moartea soțului Reginei Elisabeta, Prințul Philip, ce ar fi împlinit 100 de ani peste doi luni. 

Acesta nu va avea o înmormântare de stat, ci una ceremonială regală la Castelul Windsor, cu o procesiune militară, căci aceasta a fost dorința lui cea mai mare. Chiar dacă ar putea fi organizată o ceremonie oficială, Prințul Philip nu își dorea multă agitație.

Cum va fi organizată înmormântarea regretatului soț al Reginei Elisabeta

Se crede că slujba va avea loc la capela St. George de la Castelul Windsor din Berkshire. Lordul Chamberlain, cel mai înalt ofițer al Familiei Regale, va fi responsabil de funeralii. Înmormântarea va fi una televizată, căci, ținând cont de contextul pandemic, publicul a fost sfătuit să nu participe, informează Mail Online. Marea Britanie va intra într-o perioadă de doliu național după pierderea Prințului.

De asemenea, Regina Elisabeta va intra acum într-o perioadă de doliu de opt zile, în timp ce aranjamentele pentru înmormântarea Prințului Philip sunt făcute. Conform tradiției, Monarhul nu se va ocupa de îndatoririle regale în această perioadă, iar problemele de stat vor fi amânate. După cele 8 zile, Familia Regală îl va plânge pe soțul Reginei pentru încă 30 de zile. Regina Elisabeta este așteptată să facă un anunț televizat, dar totul va depinde de starea ei.