Fashion

Dantela și organza - vedetele sezonului Primăvară-Vară 2019

ioana pana
April 27, 2019 12:13 PM

Duoul imbatabil de materiale care a făcut legea sezoanele trecute, mai exact tulle-ul și satinul, predau ștafeta în mod glorios dantelei și organzei. Cele două din urmă sunt preconizate a fi vedetele în materie de texturi ale acestui an.

 

View this post on Instagram

 

Sunday fashion contribution

A post shared by María Bernad (@maria_bernad) on

Dantela și organza – vedetele sezonului Primăvară-Vară 2019

Fără îndoială este vorba de o reinventare, o revenire în forță a dantelei și organzei, începuturile celor două materiale datând încă din secolul al XV-lea. La momentul respectiv, amândouă erau asociate claselor sociale înalte, denotând statutul elitist al purtătoarei.

Citește și: Inspirația zilei în modă! Rochiile cămașă, perfecte pentru această primăvară 

În ultimul timp, însă, organza a fost complet uitată, iar dantela trecută pe un plan secundar, fiind folosită în principal pentru piesele de lenjerie intimă, și maxim la terminațiile pieselor, precum la glezne, la mâneci, sau pe linia decolteului.

Totuși, ne bucurăm să fim martorii reîntoarcerii dantelei în lumina reflectoarelor. Însă această reîntoarcere nu poate fi privită, cu atât mai mult înțeleasă într-un mod reducționist. Complexitatea sa stă în nuanțe… la propriu.

 

View this post on Instagram

 

Yesterday ‘Les Beiges’ with @chanel.beauty

A post shared by María Bernad (@maria_bernad) on

Importanța cromaticii

Importanța cromaticii nu a putut fi niciodată neglijată, și tocmai din acest motiv sentimentele trezite de o rochie de dantelă neagră à la Dolce&Gabbana, spre exemplu, sunt complet diferite de cele trezite de o rochie de dantelă multicoloră, la Carolina Herrera. În timp ce prima este un must-have în garderoba oricărei doamne, satisfăcându-le și pe cele mai conservatoare dintre noi, a doua este o piesă extravagantă, care fără doar și poate o va scoate din anonimat pe purtătoare, chiar și fără a suplimenta cu accesorii. Iar dacă vrem să optăm pentru un look diafan, dantela albă este prietenul nostru de nădejde, așa cum ne propune și Giambattista Valli.

 

View this post on Instagram

 

LA dreaming ? Anzeige

A post shared by Caroline Daur (@carodaur) on

Acum că am lămurit situația dantelei, să trecem la organza. Făcută din fire sintetice, organza este mai pretențioasă și mai greu de integrat în ținute decât cea mai sus menționată. Și punctual, reprezentanta sa în moda momentului este bluza din organza, transparentă, cu umeri bufanți. Unele magazine deja au început să propună diferite variante de bluze din organza, în culori care mai de care mai îndrăznețe. Purtată cu un top pe dedesubt, sau chiar fără, în funcție de curaj, această piesă va face furori sezonul acesta.

 

View this post on Instagram

 

@79hour ✨

A post shared by JOSEFINE H. J (@josefinehj) on

 

View this post on Instagram

 

Jingle jangle jingle @toryburch #torystories

A post shared by Reese Blutstein (@double3xposure) on