Beauty

De ce noul iluminator Fenty Beauty este considerat ofensator

nicoleta.ispasescu
March 31, 2019 17:42 PM

Sâmbătă, 30 Martie, Fenty Beauty a anunțat lansarea a noi trei iluminatoare Killawatt, dar, spre deosebire de pudrele bronzante, acestea au fost primite cu critici, în schimbul laudelor.

În timp ce fanii Rihannei abia așteptau să adauge trei nuanțe noi de iluminatoare în colecțiile lor și au inundat secțiunea de comentarii de pe Instagram cu multe emoticoane inimi pentru nuanțele ‘Afternoon Snack/Mo’ Hunny’ and ‘Penny 4 u Thots’, reacția pentru a treia nuanță a fost una neașteptată.

Cea de-a treia nuanță, intitulată „Geisha Chic” nu a fost atât de bine primită ca celelalte două.

De ce noul iluminator Fenty Beauty este considerat ofensator

După ce noile iluminatoare Fenty Beauty au fost dezvăluite pe pagina de Instagram a brandului, un utilizator a comentat la postare următoarele: „Sunt foarte entuziasmat de această lansare, totuși numele iluminatorului Geisha Chic nu este prea grozav, pentru că ignoră istoria, greutatea maximă și experiența generală a ceea ce înseamnă a fi o gheișă. Am așteptat culoarea asta, dar nu vreau să-mi pun la îndoială raționamentul dacă voi cumpăra această nuanță sub denumirea actuală. Vă rog să schimbați numele, ca să pot străluci vara asta cu această nuanță”.

Același lucru s-a întâmplat și când pagina de Instagram Trendmood1 a scos la iveală produsul. Au existat comentarii similare care au pus sub semnul întrebării denumirea iluminatorului.

„Ce c**** este cu numele acestei nuanțe? Să fii o gheișă nu este deloc chic și nici o estetică pe care să ți-o dorești. Credeam că Fenty știe mai bine”, „Frumoasă nuanță, dar numele? Serios? Acesta se vrea a fi un brand pentru toate genurile, rasele, culturile și totuși…lol, credeam că Riri a învățat ceva din zilele „prințesă a Chinei”, dar se pare că nu”.

Pentru cei care nu știu, a fi gheișă reprezintă o veche tradiție japoneză, care presupune educarea formală a tinerelor care au până în șase ani. Costumele tradiționale și machiajul purtate de gheișe le oferă un aspect distinctiv. Rolul lor principal era animarea domnilor prin arta tradițională, dansul și cântatul.

Ca reacție, Fenty Beauty a eliminat numele din postarea de pe Instagram, lucru care a lăsat oamenii să se întrebe dacă vor schimba numele sau dacă nu cumva este prea târziu, din moment ce materialele de marketing au fost deja produse.