News

De ce nu poartă membrii familiei regale niciodată centură de siguranță

nicoleta.ispasescu
January 28, 2019 11:58 AM

Încă de la accidentul Prințului Philip au tot apărut multe vorbe referitoare la faptul că membrii familiei regale nu poartă mai niciodată centura de siguranță.

Însăși Regina Elisabeta a II-a a fost văzută la doar 24h după accidentul de mașină al Prințului Philip, fără centura de siguranță.

Paradoxul este că membrii familiei regale au un motiv destul de întemeiat să nu poarte centurile de siguranță, și anume „siguranța” lor. Sună ciudat, nu?

De ce nu poartă membrii familiei regale niciodată centură de siguranță

Vorbind pentru revista Hello Magazine, fostul ofițer de protecție regal, Simon Morgan a explicat că uneori membrii familiei regale nu poartă centuri de siguranță pentru a scăpa rapid în caz de urgență.

”Există întotdeauna anomalii. O persoană care poartă centura de siguranță ar întâmpina mai multe greutăți în a ieși dintr-un vehicul în caz de urgență comparativ cu una care nu poartă”.

Am tot căutat în arhive și nu am văzut-o niciodată pe Regină să poarte centura de siguranță.

Pe 17 ianuarie, prinţul Philip a avut un accident de maşină, produs în apropierea domeniului regal Sandringham din Norfolk.

Palatul Buckingham a transmis la momentul respectiv că prinţul se afla la volanul unui Range Rover şi a încercat să intre pe drumul A149, unde a intrat în cu un alt vehicul. Maşina prinţului consort s-a răsturnat în urma impactului.

Prinţul, care nu purta centură de siguranţă, a fost ajutat să iasă din vehicul şi era conştient, dar în stare de şoc. Ulterior a spus că a fost orbit de razele soarelui.

Două zile mai târziu, pe 19 ianuarie, prinţul, în vârstă de 97 de ani, a fost din nou surprins la volanul unei maşini, tot fără centură de siguranţă.