News

De ce Prinţul Harry şi Meghan Markle nu deţin custodia fiului lor

andreea voicu
May 14, 2019 11:33 AM

Meghan Markle şi Prinţul Harry sunt în culmea fericirii de când au devenit părinţi pentru prima dată. Ducesa de Sussex a născut un băieţel, pe 6 mai. Micuţul a fost prezentat publicului pe 8 mai, şi tot atunci a fost dezvăluit şi ce nume va purta. Ducii de Sussex au decis băiatul să fie botezat Archie Harrison.

Acum, odată cu venirea pe lume a bebeluşului, Meghan Markle şi Prinţul Harry trebuie să ţină cont de anumite reguli oarecum controversate de la casa regală britanică. Deşi ei sunt părinţii biologici ai copilului, se pare că aceştia nu deţin custodia propriului bebeluş, regina Elisabeta a II-a fiind cea care are tot dreptul să impună anumite legi.

De ce Prinţul Harry şi Meghan Markle nu deţin custodia fiului lor

Potrivit Daily Mail, Meghan Markle şi Prinţul Harry nu sunt tutorii legali ai lui Archie. Se pare că nici Prinţul William şi Kate Middleton nu au custodia celor trei copii ai lor,

Conform unei reguli a casei regale britanice, doar suverana care este la guvernare are dreptul să deţină custodia bebeluşilor regali. Această lege datează încă de acum 300 de ani. Regina Elisabeta ia toate deciziile în legătură cu nepoţii sau strănepoţii săi, în special deplasarea micuţilor în alte ţări.

‘Această situație datează de pe vremea Regelui George (care a domnit la începutul anilor 1700), iar legea nu s-a schimbat de atunci. El a făcut acest lucru deoarece avea o relație deficitară cu fiul său, viitorul Rege George al II-lea, și astfel a apărut această lege, care a făcut din Rege tutorele nepoților săi’, a spus expertul regal Marlene Koenig, pentru The Sun.

După ce Prinţul Charles va deveni rege, el va trebui să preia şi custodia copiilor din familia regală britanică.