News

De unde provine averea Prințului William? Cât a agonisit până acum viitorul rege al Marii Britanii

andreea voicu
June 30, 2019 11:51 AM

E bine să fii un viitor rege! La fel ca și fratele său, Prințul Harry, averea Prințului William este de aproximativ 40 de milioane de dolari. Dar iată de unde provine toată această sumă enormă. 

Pe aceeasi tema12 ani de când William a absolvit Academia Militară. Ce detaliu au observat oamenii în imaginile de la ceremonie

Potrivit BBC, Regina Elisabeta a II-a a contribuit cel mai mult la averea Prințului William. În 1994, Suverana a depus aproximativ 90 de milioane de dolari într-un fond de investiții pentru nepoții și strănepoții ei. 

De unde provine averea Prințului William? Cât a agonisit până acum viitorul rege

‘Prinții William și Harry vor primi aproximativ 14 milioane de lire de bunica lor. Asta înseamnă aproximativ 17,9 milioane de dolari. Cea mai mare parte a banilor va merge la fratele mai mic, deoarece William va avea beneficiu financiar de la Prințul Charles’, se arată în document. 

De asemenea, Prințul William a primit moștenire de la mama lui, Prințesa Diana. Când a împlinit 30 de ani în 2012, soțul lui Kate Middleton a primit 10 milioane de lire sterline. În plus, i-au fost oferite numeroase obiecte personale ale lui Lady Di, printre care bijuteriile și rochia de mireasă, pe care le va împărți cu fratele său, Prințul Harry.

La fel ca majoritatea membrilor familiei regale, Prințul William a fost în armată. În 2006, a intrat în Cavalierul de casă în regimentul Blues și Royals și a devenit mai târziu un pilot de elicopter în Forța de căutare și salvare a RAF.

Și-a donat salariul de 62.000 de dolari pe an

Salariul său în această ultimă poziție a fost raportat între 68.000 și 74.000 de dolari, potrivit Forbes. A abandonat în 2013. În 2015, William a început o slujbă civilă ca pilot de ambulanță pentru la East Anglian Air, unde și-a donat salariul de 62.000 de dolari pe an pentru acte de caritate. 

Tatăl său, Prințul Charles, în calitate de moștenitor al tronului brtanic, primește un venit din Ducatul din Cornwall, 53.000 de hectare de teren, creat de Edward al-III-lea în 1337.  

Este un portofoliu de active care se îndreaptă întotdeauna către cel mai mare al monarhului moștenitor. Potrivit documentelor financiare ale Ducatului, Charles a primit între 21 martie și 20 martie 21,19 milioane de lire sterline, o sumă care provine din excedentul de venit al Ducatului, deoarece nu are acces la valoarea capitală a Ducatului. 

Acești bani se îndreaptă spre finanțarea activităților publice, caritabile și private Prințului Charles și ale membrilor familiei sale, inclusiv Prințul William, Kate Middleton și copiii lor, George, Charlotte și Louis, dar și Ducele și Ducesa din Sussex. Când Charles va deveni rege, William va primi Ducatul. În plus, contribuabilii plătesc factura pentru cheltuielile vizitelor regale oficiale. De exemplu, o singură vizită a Prințului William costă în jur de 73,938 lire sterline.

Sursa: townandcountrymag.com