Beauty

De ce este bine să te demachiezi în fiecare seară

andreea voicu
September 28, 2018 13:50 PM

E musai ca atunci când ajungi acasă după o zi de muncă să faci un duș, iar înainte de culcare să te și demachiezi. De multe ori nu avem chef, alte ori uităm pur și simplu, însă acestea sunt unele dintre cele mai mari greșeli pe care le putem face. Iată ce se întâmplă cu tenul tău pe timp de noapte dacă nu te demachiezi.

Pe aceeasi temaCum se pregătește Valentina Pelinel pentru ceremonia religioasă cu Cristi Borcea

Se închid porii și apar infecțiile

Machiajul și mai ales fondul de ten pe care nu îl îndepărtezi seara, înainte de culcare, inchide porii pielii care, astfel, nu mai pot fi curățați. Toxinele acumulate vor produce infecții locale de care vei scăpa foarte greu și care vor lăsa urme și pete pe piele.

Tenul îmbătrânește mult mai repede

Ceea ce nu știu multe femei este că tenul se repară și se reface peste noapte, iar machiajul încetinește foarte mult acest proces. Pentru ca celulele să se reproducă, ele au nevoie de oxigenare, hidratare și de multe vitamine pe care le găsești atât în produsele cosmetice de pe piață, cât și în cele naturale. Dacă nu este îndepărtat, machiajul nu lasă tenul să respire, acumulează impurități și împiedică buna dezvoltare celulară.

Nivel scăzut de colagen

Colagenul este o proteină care ajută pielea să fie fermă, îi conferă suplețe, elasticitate și luminozitate. Dacă nu te demachiezi înainte de culcare, nivelul de colagen scade, iar tenul tău va fi expus radicalilor liberi, care afectează pielea, ducând la apariția prematură a ridurilor și o îmbătrânire accentuată.