Fashion

Designerii au publicat o scrisoare în care vorbesc despre schimbările din industria modei

iulia.statie
May 14, 2020 15:44 PM

O scrisoare semnată de designerii influenți din jurul globului a fost publicată online pentru a discuta despre schimbările din industria modei.

Pe aceeasi tema5 podcasturi de modă pe care trebuie să asculți

Designerii, despre schimbările ce vor avea loc în industria modei

Dies Van Notes, alături de directorul executiv de la Lane Crawford, Andrew Keith, a organizat o conferință neoficială ce a dus la următoarea idee: „Este imposibil să încerci să le explici oamenilor ce nu lucrează în modă cum funcționează moda. Nimeni nu poate să înțeleagă.”

Întârzierile comenzilor pentru colecțiile toamnă 2020 ce s-au datorat pandemiei i-au demonstrat designerului belgian că tot ce era simplu nu va mai merge. Spre exemplu, el a spus pentru publicația Times, că dacă colecția sa ajunge de data aceasta în septembrie în magazine, nu în iulie, vor fi prețurile scăzute în noiembrie, așa cum ar fi fost în circumstanțe normele?

Numită ‚Open Letter to the Fashion Industry’, scrisoarea notează: „Recent un grup de-al nostru ce face parte din industria modei, de la CEOs până la cumpărători și directori creativi, s-au adunat împreună pentru o serie de discuții ce au aceeași viziune, am discutat despre cum se vor transforma afacerile noastre. Suntem de acord că mediul curent aduce multe provocări, însă este o oportunitate pentru o schimbare dorită și fundamentală ce va simplifica afacerile, făcându-le mult mai sustenabile și făcându-ne să fim atenți la nevoile consumatorilor.”

O nouă eră începe în industria modei

În scrisoare aceștia vorbesc despre colecțiile de toamnă și comenzile ce vor avea loc din august până în ianuarie și colecțiile de primăvară ce vor fi livrate din februarie până în iulie. Reducerea prețurilor va fi făcută la sfârșitul fiecărei perioadă, așa că vom avea parte de reduceri în ianuarie, nu în noiembrie și în iulie, nu în mai, așa cum ne-am obișnuit.

Mai mult, aceștia vor reduce produsele ce nu sunt necesare, vor avea grijă să nu facă risipă de materiale și să abuzeze de călătorii și se vor gândi la cum va fi abordarea de acum încolo a prezentărilor de modă.

Scrisoarea este semnată de CEO Acne Studios, Mattias Magnusson, CEO Shira Sue Carmi, Joseph Altuzarra, Linda Fargo, Edem Moralioglu, Gabriela Hearst, Pete Nordstrom, Toty Burch, Matteo de Rosa și însuși Van Noten, plus mulți alții.

„Lucrând împreună, sperăm că aceste provocări vor face industria noastră să fie mult mai responsabilă privind impactul pe care îl are asupra clienților, planetei și asupra comunităților formate în jurul industriei modei, reușind să aducem înapoi magia și creativitatea ce a făcut moda să devină o parte importantă din lumea noastră.”, au concluzionat aceștia.