Beauty

Detox facial: Celebra rutină de îngrijire a tenului SoKo Skin Care

Oana Nutu
April 9, 2020 17:03 PM

Cred în frumuseţea naturală a femeii, în miracolul produselor cosmetice de îngrijire a pielii şi de aceea încă din adolescenţă am fost deosebit de preocupată de acest subiect. Atunci am învăţat cei 3 paşi esenţiali în îngrijirea feţei: demachiere, tonifiere şi hidratare. Însă lucrurile s-au complicat pentru mine când piaţa  cosmeticelor  şi dermatocosmeticelor  şi-a deschis porţile şi a inceput sa îmi ofere produse din cele mai variate, de la seruri la măşti, produse pentru exfoliere sau cele care răspund unor nevoi specifice. Prin urmare mă simţeam mereu depăşită, cumpărând produse pe care nu ştiam cum să le folosesc, în ce ordine şi cu ce frecvenţă.

Pe aceeasi tema5 look-uri vibrante de beauty ale vedetelor, surprinse pe Instagram

Rutina de îngijire facială coreană (K-Beauty)

Nevoia de a deţine cât mai multe informaţii m-a determinat să caut o rutină de îngrijire care să se plieze pe cerinţele mele: să îmi explice cum şi când să folosesc anumite produse, dar şi să pună în valoare frumuseţea şi strălucirea naturală a pielii. Se numeşte SOKO Skin Routine şi este mai mult decât o rutină, este un detox al pielii în urma căruia iese la iveală un ten sănătos, împlinit şi încrezător spun eu.

Cei 10 paşi de îngrijire a pielii

Deşi sunt 10 paşi testati în timp de femeile din Coreea de Sud şi care în ultimii ani au cucerit femeile din întreaga lume, în special din SUA. Nu este obligatoriu să îi urmaţi pe toţi, important este să înţelegeţi scopul fiecărui pas şi să alegeţi paşii care răspund nevoilor pielii voastre. Aveţi grijă, poate da dependenţă. O dată începută, cu greu veţi putea renunţa la ea, atât de mult o sa vă placă!

1. Demachiere pe bază de ulei

Soluţiile uleioase sunt primul pas în curăţarea iniţială a reziduurilor de machiaj, impurităţi, poluanţi din aer, sebum. În timpul curăţării se poate face uşor un masaj facial. Este recomandat dimineaţa cu substanţe hrănitoare pentru piele (ex.  ulei de jojoba, macadamia, struguri)

2.  Curăţare pe bază de apă

După demachiere, degresăm faţa cu gel sau spumă de curaţare pentru a îndepărta orice urmă de impurităţi. Alegeţi soluţia de curăţare potrivită tenului astfel încât acesta să nu rămână gras sau uscat după aplicarea ei.  Se aplică dimineaţa şi seara pe faţă şi gât circular. Tenul este acum pregătit pentru paşii de îngrijire.

3. Exfolierea

Este important să fie făcută 1-2 ori pe săptămână deoarece elimină pielea moartă şi reface ţesuturile. Pe piaţă se găsesc foarte multe produse, alegeţi gradul de abraziune tot în funcţie de ten (de ex. dacă aveţi ten sensibil, încercaţi un exfoliator cu particule foarte fine pentru a nu irita pielea feţei)

4. Tonifierea

Rolul acestui pas în rutina de îngrijire zinică este că pregăteşte pielea să absoarbă toată hidratarea care urmeată, transformând-o într-un burete.  Reglează PH-ul pielii. Aplicaţi tonerul cu  o dischetă demachiantă, masând uşor faţa.

5. Aplicare esenţă

Esenţa este introdusă în rutină ca un pas important deoarece în tot procesul de hidratare pielea este mereu pregătită pentru următorul pas. Acum o hidratăm foarte puţin si refacem celulele. Se aplică direct cu palmele uşor, fără să insistăm pe masaj. Poate fi aplicată şi pe gât.

6. Tratamentele

Se adresează atât pielii cu probleme specifice cât şi tenului normal cu rol în echilibrarea pielii, estomparea liniilor fine pentru o piele perfectă. În această categorie intră serum-urile, booster-urile cu consistenţe diferite. Vă sfătuiesc să testaţi înainte de a face investiţia într-un astfel de produs şi să alegeţi unul de calitate.

7. Măştile faciale

La fel ca exfoliantul, aplicarea de 1-2 ori pe săptămână este suficient. Rutina de îngrijire coreeană acordă importantă procedurii, de aceea o să vedeţi şi în magazinele dermatocosmetice de la noi foarte multe măşti de origine asiatică. Acum pielea işi ia vitamine şi nutrienţii, făcând din asta un moment de relaxare şi meditaţie. După ce pielea a fost infuzată, e momentul să acordăm atenţie ochilor.

8. Cremele de ochi

Zona din jurul ochilor este prima care atrage atenţia, indiferent dacă purtăm sau nu make-up. Pentru că este sensibilă şi în unele cazuri problematică, are nevoie de atenţie specială.  Îngrijirea frecventă ajută la diminuarea ridurilor, cearcănelor şi umflăturilor. Cremele dedicate ochilor în primul rând nu sunt iritante dacă din greşeală a intrat în contact cu ochii şi sunt puternic hrănitoare. Există produse cu aplicator, dar în general folosiţi degetele pentru aplicare şi nu frecaţi, doar prin apăsare uşoară!

9. Hidratarea

Cunoscutele creme pentru faţă au dublu rol: în primul rând de hidratare şi în al doilea rând de creare a unei bariere de protecţie împotriva factorilor externi. Se aplică dimineaţa şi seara, zilnic. Oferta este variată, încercaţi să alegeţi produse testate şi cu cât mai puţine ingrediente chimice în compoziţie dacă se poate, având în vedere că este un produs aplicat de două ori pe zi! Despre cum alegem produsele de îngrijire facială o să vă povestesc într-un articol viitor.

10. SPF

În rutina noastră de îngrijire, spre deosebire de cea coreeană, protecţia solară este folosită mai mult când facem plajă. Pe faţă însă e de preferat să o folosim zilnic, dacă plecăm de acasă şi e vară. Atenţie dacă vă machiaţi, puteţi opta pentru un fond de ten care conţine SPF. Pielea feţei este cea mai sensibilă şi predispusă la arsuri. Protejaţi-o de toate acestea, inclusiv de cancerul de piele! De asemenea, există studii care arată că o crema cu SPF ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii. Şi cine nu ar vrea să arate  mereu tânără?

 

În concluzie, aceşti paşi sunt esenţiali în înţelegerea nevoilor tenului, dar şi secretul unei pieli care străluceşte şi emană sănătate. Aflaţi mai multe detalii direct de la iniţiatorii conceptului pe SokoGlam. Şi nu uitaţi să fiţi mereu hidratate, doar aşa veţi obţine efectul maxim al rutinei de frumuseţe si detox facial.