News

Dezinfectante Dior vor fi distribuite în spitalele din Franța

ioana pana
March 16, 2020 11:23 AM

LVMH, conglomeratul de lux ce deține brand-uri asemenea Louis Vuitton, Christian Dior, Givenchy și multe altele, a anunțat duminică, 15 martie 2020, că va începe să producă gel dezinfectant, ca răspuns la criza de produse sanitare cauzată de epidemia de coronavirus în Franța.

Pe aceeasi temaCeline Dion, testată de coronavirus

Dezinfectante Dior vor fi distribuite în spitalele din Franța

„LVMH va folosi liniile de producție de parfumuri și cosmetice (…) pentru a fabrica, în cantități mari, geluri hidroalcoolice, începând de luni. Aceste geluri vor fi distribuite gratuit către autoritățile din domeniul sănătății.”, a declarat LVMH.

Compania a anunțat că trei dintre fabricile dedicate fabricării de parfumuri vor fi responsabile cu producerea de geluri dezinfectante, respectiv fabricile Dior, Guerlain și Givenchy. Conform Forbes, încă de astăzi, luni, 16 martie, se așteaptă ca dezinfectantele să fie deja produse și livrate către unitățile medicale, procesul continuând pe tot parcursul acestei săptămâni. LVMH se așteaptă să producă, în total, 12 tone de gel hidroalcoolic.

Din cauza răspândirii rapide a COVID-19, s-a instaurat o insuficiență a gelurilor dezinfectante la nivel mondial. Recomandat de către Centers for Disease Control and Prevention ca fiind o armă împotriva răspândirii coronavirusului, gelul dezinfectant este un produs-cheie în lupta pe care instituțiile medicale, dar și oamenii de rând o duc. Conglomeratul LVMH face tot ce îi stă în putință pentru a asigura cantitatea necesară Franței.

 

View this post on Instagram

 

@lvmh (parent company of @louisvuitton, @dior and many other luxury brands) has instructed its perfumes and cosmetics labs to produce hand sanitizer for French health officials and authorities to cope up with the shortage. ? #bernardarnault #fashionnews #fashiontotheresuce #fightagainstcorona . . . . . #corona #covid_19 #coronavirus #france #lvmh #dior #louisvuitton

A post shared by RUNWAY SQUARE (@runwaysquare) on

Sursă: vogue.com