Vedete

Dezvăluiri despre copilăria de coșmar a lui Oprah Winfrey! A fost abuzată de rude și a devenit mamă la 14 ani!

Camelia
October 14, 2022 10:15 AM

Desemnată cea mai influentă personalitate din lume, dar și cea mai bogată femeie de culoare de pe mapamond, Oprah Winfrey nu a avut mereu o viață fără lipsuri. Ba dimpotrivă, copilăria ei a fost de coșmar! 

Din cauza abuzurilor pe care le-a suferit în copilărie, Oprah Winfrey a decis să nu facă niciodată copii! Până la vârsta de șase ani, fosta vedetă TV a fost crescută de bunica ei într-un spirit religios. La numai nouă ani a fost abuzată sexual de unchiul ei, un văr și un prieten de familie. Oprah a făcut această dezvaluire chiar în timpul unui show de-al său.

Cu toate astea, la 14 ani a rămas însărcinată, însă fiul ei a murit imediat după naștere. La vremea respectivă ea era fugită de acasă. Această poveste tragică a fost vândută unui tabloid chiar de către un apropiat al familiei când Oprah cunoscuse deja succesul.

Începuturile ei în jurnalism i se datorează tatălui său, pe care l-a cunoscut abia la 19 ani mai bine. Acesta s-a ocupat de educația ei, iar vedeta s-a făcut remarcată la diverse concursuri de oratorie care au purtat-o apoi pe culmile succesului.

Oprah, declarată cea mai influentă celebritate din lume

Emisiunea lui Oprah Winfrey a fost considerată cea mai vizionată producție TV din toate timpurile. The Oprah Winfrey Show s-a lansat în 1986, iar în 2011 a avut loc ultimul sezon. Este cel mai longeviv show tv din Statele Unite: a rulat timp de 25 de sezoane, în 4561 de episoade.

Oprah și-a construit un imperiu media ce cuprinde „Harpo Production“ (Harpo vine de la Oprah, scris invers), și „O, The Oprah Magazine“, cea mai vândută revistă din SUA. Cărțile scrise sau promovate de ea ajung best-seller-uri, iar un simplu comentariu negativ de-al ei poate falimenta un concern industrial”

De exemplu, în 1998, în timpul unui show despre boala vacii nebune, Oprah a declarat că va renunța la hamburgeri. Iar o companie producătoare de preparate din carne de vacă a înregistrat apoi pierderi de 12 milioane de dolari. Proprietarii fabricii au dat-o în judecată, dar au pierdut procesul.Oprah este cea mai bogată femeie din America, singura afro-americană din topul 100 Forbes (cu o avere estimată la peste 1,4 miliarde de dolari). Și e printre primii și în topul celor mai caritabile personalități, cu donații ce depășesc 250 de milioane de dolari. A inițiat legea pentru protecția copiilor maltratați din SUA, lege care îi poartă numele.