News

Diane von Furstenberg îi predă lui Tom Ford conducerea CFDA! Ce părere are creatoarea de modă despre succesorul ei

adelina.duinea
May 28, 2019 17:05 PM

Marțea trecută, 21 mai, Diane von Furstenberg a prezidat ultima sa ședință ca membru al Consiliului Designerilor de Modă din America. Imediat apoi, creatoarea a petrecut la teatrul Metrograph, unde a sărbătorit cu un delicios tort Charlotte Neuville.

Pe aceeasi temaNepoata lui Grace Kelly, una dintre cele mai bogate femei din lume. Charlotte a mostenit frumusetea bunicii ei si este favorita revistelor de moda  

Diane von Furstenberg îi predă lui Tom Ford conducerea CFDA!

Ce părere are creatoarea de modă despre succesorul ei

În ultimii 13 ani, Diane von Furstenberg a fost „bunica” modei americane, în calitate de președinte al CFDA. Creatoarea de modă a avut o carieră tumultoasă.

Chiar și înaintea preluării conducerii CFDA, Diane a lansat o campanie împotriva piratării, a susținut implementarea unei vârste minime în angajarea modelelor și a promovat variantă regândită a Săptămânii Modei din New York.

Citește și: Talita, nepoata Dianei von Furstenberg, debut în lumea modei! A lansat o colecție capsulă

Ca membru al juriului Fundației de Modă CFDA/Vogue, Diane le-a fost mentor designerilor Alexander Wang (câștigător în 2008) și Jennifer Meyer (locul doi în 2012). În tot acest timp, creatoarea aflându-se la conducerea brandului care-i poartă numele. Casa sa de modă a fost fondată cu 45 de ani în urmă datorită incredibilei sale creații – rochia-împachetată.

CFDA te-a numit președinte în 2006. Îți amintești cum?

Făceam parte din comitetul desemnat cu alegerea președintelui. În cele din urmă, m-au ales pe mine. Le-am zis că voi conduce timp de doi ani. Exact asta mi-a zis Tom Ford (actualul președinte) și mie.

Ce părere ai despre designerul care te-a înlocuit?

Voiam să închei experiența frumos. Voiam un upgrade. Tom a fost alegerea potrivită. Am lucrat o lungă perioadă de tim cu el. Sunt foarte încântată. Este o stea. De asemenea, el este mult mai strict. Va exista mult mai multă disciplină. E o schimbare perfectă.

Care sunt provocările în moda din New York?

Totul se petrece la secundă, fie că ne place sau nu. Dacă lucrezi pentru Vogue, ești obișnuit să lucrezi cu șase luni înainte la un material. Acum trebuie să îl faci în seara asta. Transmiți direct consumatorului. Fiecare dintre noi este un mic brand media. Lumea gândește vertical. Ce iubesc în acest moment?

Deci crezi că moda din New York nu ține pasul?

Da. Dar va ține pasul în curând. Totul este foarte dinamic. Va supraviețui, dar se va schimba.

Celebrezi 45 de ani de la crearea rochiei-împachetate. Te gândești la moștenirea lăsată?

A treia generație a companiei și-a luat zborul. Am o tânără ca CEO. Înțelege ce trebuie. E o femeie DVF. Am și pe cineva responsabil cu toate designurile. O am chiar și pe nepoata mea, Talita, de care sunt foarte mândră.

Ai vreun sfat pentru Tom Ford?

Nu are nevoie de sfaturi. Ar fi inutil să fac asta. Este mai bine să o iei de la zero și să faci lucrurile așa cum le vezi tu. Este foarte serios în general. Este și puțin intimidant, ceea ce este bine. E o onoare pentru mine să fiu succedată de el.

Sursă: www.vogue.com