Beauty

Dieta cu struguri și beneficiile ei. Slăbești 5 kilograme în 6 zile

A. S.
September 3, 2019 15:40 PM

Dieta cu struguri este o dietă de slăbit recomandată mai ales toamna, când este sezonul acestor fructe pline de vitamine. Iată cum arată meniul în dieta cu struguri și care sunt beneficiile ei

Dieta cu struguri este o dietă rapidă și destul de strictă, dar care promite rezultate uimitoare. Pe lângă faptul că ajută la pierderea kilogramelor într-un timp scurt, această cură de slăbire poate fi și una de detoxifiere datorită beneficiilor pe care struguri le au asupra organismului.

Strugurii sunt surse de vitamine, conținând cantități importante de vitamina A, B1, B2, acid folic, C, E si K, dar și minerale precum, calciu, fier, mangan, zinc si cupru. La toate acestea se adaugă și o cantitate impresionantă de antioxidanți.

Dieta cu struguri. Ce presupune

Dieta cu struguri nu trebuie ținută mai mult de șase zile și este ideal să consumăm mai mult struguri negri care sunt bogați în nutrienți importanți.

O dată pe zi, poți consuma strugurii negri sub formă de suc. În rest, ai voie să consumi cel puțin 2 litri de apa și câte 2-3 căni de ceai din plante.

În dieta cu struguri este interzis alcoolul și este de preferat ca și cafeaua să fie înlocuită cu ceai verde sau negru.

După cele șase zile de regim alimentar este foarte important să revii treptat la o alimentație sănătoasă. În caz contrar, kilogramele pierdute în timpul acestei cure de slăbire pot fi puse destul de repede la loc.

În dieta cu struguri singura gustare permisă este foarmtă din struguri, dar niciodată mai mult de maximum 150 de grame.

O astfel de dietă de slăbit nu este rcomandată diabeticilor, deoarece strugurii au conținut ridicat de zahăr. Nici cei care au probleme renale sau probleme cu aciditatea stomacului nu ar trebui să urmeze acest regim alimentar fără a avea aprobarea unui medic.

Dieta cu struguri. Meniu pe zile

Dieta cu struguri. Exemplu meniu 1

  • Mic dejun: 50 g brânză slabă,100 g struguri
  • Prânz: 200 ml supă de roşii,1 felie pâine de secară,100 g struguri
  • Cină: 300 g salată cu roşii,ardei gras şi frunze de spanac

Dieta cu struguri. Exemplu meniu 2

  • Mic dejun: 3 linguri musli,1 iaurt degresat,100 g struguri.
  • Prânz: 200 g peşte la grătar,150 g salată verde și castraveți,100 g struguri
  • Cină: 150 g cartofi fierţi cu mărar şi usturoi,150 g struguri.

Dieta cu struguri. Exemplu meniu 3

  • Mic dejun: 1 felie de pâine integrală, 50 de g caş,100 g struguri.
  • Prânz: 200 de grame mâncare de spanac,30 g mămăligă,150 g struguri
  • Cină: 200 g peşte la grătar, salată de legume

Beneficii în dieta cu struguri

Strugurii sunt foarte bogaţi în fibre, vitamine şi minerale. Strugurii au proprietăţi puternic purificatoare, diuretice şi depurative, fiind recomandaţi în special persoanelor care suferă de constipaţie şi balonare sau celor care vor să urmeze o cură de detoxifiere.

Strugurii trebuie consumaţi cu tot cu coajă pentru a avea efectele terapeutice scontat, pentru că în coajă i în micul strat gelatinos dintre ea şi pulpa fructului se află cele mai valoroase substanţe.

Strugurii,mai ales cei negri, au puternice proprietăți antibacteriene și antivirale Totodată, prezintă proprietăți anticancerigene, că urmare a efectelor antiiflamatoare ale resveratrolului pe care îl conțin.

Citește și: DIETA INDIANĂ. SLĂBEȘTI 8 KILOGRAME ÎN 7 ZILE