Fashion

Dincolo de un simplu trend: denimul prespălat

iulia.statie
June 15, 2020 11:00 AM

Poți să îi iubești sau să îi urăști, însă blugii prespălați s-au întors în tendințe. Procesul de creare își are rădăcinile în cultura surf, căci în 1960, în California, surferii s-au plictisit de a aștepta ca blugii să își piardă din culoare stând la soare și au decis să folosească clor.

Pe aceeasi temaBlugi la modă în 2019. Modele în tendinţe!

Denimul prespălat, mereu la modă

Această practică a explodat în anii ’80, când brand-ul Guess lansa prima pereche de blugi „prespălați”. Stilul a devenit atât de popular printre toate culturile, încât a devenit unul dintre trend-urile definitorii ale deceniului.

Ei au ieșit din tendințe la mijlocul anilor ’90, însă, se pare că acum, în 2019, revin în forță, conform CR Fashion Book.

De-a lungul timpului, acest trend a fost iubit de fiecare star sau brand în parte și purtat în stiluri unice și inedite.

Anthony Vaccarello Spring Summer 2014

Înainte să preia cârma brand-ului Saint Laurent, blugii prespălați au fost punctul forte al colecției lui Vacarello.

Versace Spring Summer 2020

Colecția Versace Spring/Summer 2020 a dus print-mixing-ul la superlativ, asortând o pereche de blugi prespălați cu un T-Shirt tie dye și bocanci cu print leopard.

Jordache

Acest brand este cunoscut pentru combinațiile de denim prespălat încă din anii ’80. Anul acesta, Jordache a prezentat un număr de piese inedite din acest material.

Gucci Cruise 2017

În colecția Gucci Cruise 2017 a fost introdusă și această pereche din denim, combinată cu o jachetă albă de piele cu ținte.

Hailey Baldwin și Justin Bieber

Modelul a confirmat revenirea trend-ului, ieșind alături de soțul său într-un look aproape complet format din denim prespălat.

Balmain Spring Summer 2019

Balmain a adus o combinație foarte interesantă pe podium – o pereche de jeans cu talie înaltă în combinație cu o bustieră lucioasă și un pardesiu foarte lung.

Stella McCartney Spring Summer 2019

Prezentarea de modă Stella McCartney Spring/Summer 2019 a avut o multitudine de piese din acest film, un exemplu fiind clar această salopetă cu un model extravagant.

Shailene Woodley

În această ținută aleasă de starul din Big Little Lies, piesa centrală au fost pantalonii tip mom jeans, combinați cu o pereche de sandale cu toc negre și o bluză cu decolteu în V.

Proenza Schouler Spring Summer 2019

Proenza Schouler a reconstruit modelul prespălat obișnuit, realizând o rochie cu guler înalt, talie joasă și buzunare.