Fashion

Dior Toamnă-Iarnă 2019 - Un tribut adus feminităţii

irina.letitia
February 28, 2019 16:08 PM

Show-ul Dior este mereu unul dintre cele mai anticipate din cadrul săptămânii modei de la Paris. Unul dintre pionerii modei franceze, este lesne de înţeles de ce prezentarea brandului este una dintre cele mai importante ale sezonului, indiferent de capitala modei sau de an.

Alături de Maria Grazia Chiuri, Dior a intrat într-o eră de modernism clasic, de „fashion statements” învăluite de veşmite mai degraba clasice. Eleganţa Dior nu este opulentă, ci mai degrabă purtabilă, versatilă şi sobră, punctată cu accesorii moderne, cool, reinventate, menite să creeze o impresie finală de îmbinare perfectă a noului cu vechiul.

Dior Toamnă-Iarnă 2019 – Un tribut adus feminităţii

Prezentarea colecţiei de toamnă- iarnă 2019 ce a avut loc zilele trecute, desfăşurată la Muzeul Rodin din Paris, a fost o nouă odă adusă feminităţii, imaginată de Maria Grazia Chiuri şi inspirată de artistul italian Tomaso Bing (o femeie care în anii 1970 a lucrat sub pseudonim, semnându-se ca bărbat, pentru a putea activa într-un domeniu dedicat exclusiv acestora).

In egală măsură, designerul casei şi-a inspirat creaţiile şi din moda londoneză a anilor 1950, de unde şi imprimeurile de tip tartan, jachetele supradimensionate, jachete bărbătești edwardiene sau fuste lungi.

O colecţie clasică şi modernă deopotrivă, piese cu influenţe sport, alăturate unor item-uri elegante, dar cu o versatilitate aparte, o juxtapunere intrigantă  de texturi – acestea au fost detaliile noii colecţii Dior, sub direcţia creativă a doamnei Chiuri, care şi-a creat o semnătură din colecţiile sale puternic feministe.

Urmăreşte imaginile cu cea mai recentă colecţie Dior în Galeria Foto!