Fashion

Dior va ține prezentarea de modă pentru colecția resort în Puglia, fără audiență

iulia.statie
June 23, 2020 11:21 AM

Într–o conferință de presă digitală care a avut loc aseară, președintele și CEO-ul Christian Dior couture, Pietro Beccari, a anunțat că prezentarea de modă a colecției resort 2021 va avea loc luna viitoare la Lecce, Puglia, pe 22 iulie, fără audiență. Împreună cu directorul de creație, Maria Grazia Chiuri, cei doi au explicat această decizie, dar și au vorbit despre direcția colecției noi.

Pe aceeasi tema10 genţi clasice în care merită să investeşti!

Prezentarea de modă couture Dior, ținută în Puglia, fără spectatori

După ce a fost amânată de la data de 9 mai, din cauza pandemiei, Beccari a declarat că casa va prezenta colecția la Piazza Del Duomo fără spectatori, iar casa de modă va continua să respecte obișnuitul program.

Beccari a confirmat că prezentarea couture Dior va avea loc în timpul săptămânii couture, în perioada 6-8 iulie. „Întotdeauna va exista un loc pentru prezentarea de modă live. Luxul este emoție, la fel și decorul, muzica, povestea. Există o electricitate pe care o simțim în acel moment.”, a spus Beccari pentru 600 de membri ai presei de modă într-o conferință live.

Susținând decizia lui Beccari de a urma programul obișnuit al modei, Chiuri a explicat: „Săptămâna modei nu este importantă doar pentru industria modei, ci este importantă și pentru oraș.”

Într-un scurt film prezentat și realizat pentru a surprinde povestea din spatele colecției, Chiuri a vorbit despre prezentarea de modă ca fiind un eveniment ce susține țara lovită greu de coronavirus, dar și pentru a aduce un tribut familiei sale: „Acest proiect este foarte aproape de inima mea, deoarece tatăl meu este născut în Puglia și, în unele moduri, am vrut să-i dedic acest spectacol pentru că m-a învățat să cred în mine în vremuri dificile și să cred în viitor.”

Casa de modă Dior a colaborat cu muzicieni, producători de materiale, artiști pentru a crea această colecție, inclusiv cu artiștii italieni contemporani Marinella Senatore și Pietro Ruffo, dar și cu compozitorul Paolo Buonvino.

Spectacolul va sărbători munca artizanilor și a meșterilor, deoarece, după cum a notat Chiuri, Dior lucrează pentru a păstra aceste abilități atât în Franța, cât și în Italia. Ba chiar, designerul speră să trezească un sentiment de apreciere printre noua generație.

„Vrea să transmit un mesaj tinerei generații ce trăiește în locuri în care există mai puține oportunități, vreau să le explic că pot să facă ceva cu ce au deja. În acest moment trebuie să ne folosim de tot ce este în jur.”, a explicat Maria.

Deși Beccari nu a mai oferit mai multe detalii despre show, acesta a promis să mențină legătura digital atât cu presa, cât și cu cumpărătorii.