Fashion

Directorii creativi ai brandului Kenzo se retrag după 8 ani

adelina.duinea
June 16, 2019 11:38 AM

Humberto Leon și Carol Lim, directorii creativi ai brandului Kenzo, se retrag după 8 ani în serviciul casei de modă. Anunțul oficial vine din partea conglomeratului de modă LVMH (Louis Vuitton Moet Henessey).

Pe aceeasi temaCasa de modă PRADA renunță la blănurile naturale!

Directorii creativi ai brandului Kenzo se retrag după 8 ani

Ultima colecție a perechii (Primăvară 2020) este programată pe 23 iunie. „După 8 ani incredibil de speciali alături de Kenzo, pasăm torța acestui brand istoric cu mândrie”, au mărturisit Leon și Lim.

„Suntem recunoscători minunatei noastre echipe și grupului LVMH pentru oportunitatea de a transmite mai departe moștenirea domnului Takada (fondatorul Kenzo).

Suntem foarte încântați că putem duce mai departe experiența bogată și amintirile din timpul muncii noastre pentru Kenzo.”

Citește și: LVMH vrea să cumpere casa de modă Chanel?

Raționamentul din spatele plecării este achiziția tuturor acțiunilor Opening Ceremony, brand fondat de pereche în 2002. „Având control deplin asupra companiei, ne concentrăm pe creșterea brandului nostru”, au mai spus cei doi.

Când s-au alăturat brandului în 2011, Lim și Leon au readus în atenția publicului grafica tigrului valorificată de brand, având un succes comercial desăvârșit. Aceștia au continuat și munca din arhivele lui Takada, creând brandul Kenzo La Collection Memento.

Perechea a colaborat și cu H&M. Totodată, cei doi au introdus bianual proiecte de film conduse de Gregg Araki și Carrie Brownstein. Campania parfumurilor Kenzo din 2016, regizată de Spike Jonze și „jucată” de Margaret Qualley dansând într-un hotel, a devenit virală, obținându-le celor doi un premiu la Cannes Lions.

Potrivit LVMH, următorul „pas creativ” al brandului Kenzo va fi curând anunțat.

Sursă: Vogue