News

Disney va realiza un serial biografic dedicat lui Karl Lagerfeld, intitulat ”Kaiser Karl”

maria.apostol
September 12, 2021 09:30 AM

Canalul de streaming Disney+ a dat undă verde realizării unui serial biografic dedicat vieții și carierei lui Karl Lagerfeld (1933-2019), unul dintre cei mai proeminenți designeri din istoria modei.

Serialul-drama ”Kaiser Karl” (Regele Karl) va avea șase episoade și e realizat pe baza biografiei omonime scrise de Raphaëlle Bacqué, cea care va semna scenariul producției alături de Isaure Pisani-Ferry (Vampires) și de Jennifer Have (Unfaithful).

Povestea din ”Kaiser Karl” începe în vara lui 1972 și urmărește parcursul lui Karl Lagerfeld în lumea modei. Producția ne arată felul în care acesta ajunge succesorul lui Coco Chanel, care murise cu un an mai devreme.

Serialul e produs de compania cinematografică franceză Gaumont, cea care realizează și producția de succes de pe Netflix, ”Lupin”.

Serialul redă momentul unic al transformării industriei modei din Franța anilor ’70, schimbare la care a contribuit și icon-ul cu mai multe metamorfoze, Karl Lagerfeld”, a declarat Pauline Dauvin, VP Programming & Original Productions al Disney Franța.