Editor's choice

Editors' Choice: piesele sporty-chic

Mihail Tamba
April 12, 2018 15:56 PM

Dacă selecția de săptămâna trecută era mai nostalgică, cea de săptămâna aceasta e marcată de un aer young & restless, fiind compusă în mare parte de elemente sporty, pe care este bine să le ai în garderoba ta nu doar pentru că sunt în tendințele acestui sezon, ci pentru că sunt piese versatile, de bază, care nu se demodează și cu care îți poți construi un stil vestimentar mereu chic.

Pe aceeasi temaO selecție plină de nostalgii pentru o primăvară stylish

O bustieră Calvin Klein nu se va demoda niciodată. Sunt piese foarte sexy, dar și foarte ultile. O poți purta la vedere sau pe dedesubt, în ambele variante fiind la fel de utilă. În plus, logo-ul Calvin Klein de pe banda albă este foarte appealing, dă un aer care te va face să te simți hot și sigură pe tine.

Cel mai cool mi se pare să o porți cu o jachetă adidas, oversized, cu cel puțin două numere mai mari. Și da, acest tip de jachetă nu se va demoda prea curând, dacă ne uităm mai atent la zona de streetwear. Se potrivește cu multe tipuri de pantaloni, de la clasicii jeans, la pantaloni simpli, skinny, salopete și… tot ce ți-ar mai putea trece prin minte.

Eu, de exemplu, aș vedea-o integrată foarte bine cu acești pantaloni de la Zara, cu un croi larg în zona piciorului și talie înaltă, care să-ți asigure doza necesară de confort pentru o zi însorită.

Aș mai adăuga borseta de la Isabel Marant, care mi se pare foarte actuală, mai ales pentru că readuce în atenție genul acela de materiale nouăzeciste, în culori ușor prăfuite, care te fac să idealizezi tinerețea starurilor pop și subculturile de la acea vreme. De ce o borsetă? Pentru că a cam venit vremea să renunți la poșete, poșetuțe și alte accesorii de-acest gen. Pentru că – să fim sinceri! – sunt chiar boring.

Și pentru că am ajuns la încălțări, te sfătuiesc să renunți la sandalele clasice, pe care le-am văzut și răs-văzut, și să încerci unele sport, cu platformă, ca cele de la Fila. Mi se par foarte cool, și se mulează perfect pe trendul „ugly shoes” despre care tot vorbim sezonul acesta.

A, da. Să nu uităm de parfum, pentru că – și-o să repet asta de fiecare dată – nu putem vorbi despre un outfit complet dacă nu ne referim și la parfum, astăzi îți recomand noua mea descoperire, Kolonaki, de la Morph, un parfum care ți se va părea total nepotrivit unei ținute sport, dar tocmai asta e ideea: adaugă o notă care să fagmenteze ansamblul senzorial, pentru a fi sigură că ai captat atenția celor din jur. Așa nu te va putea încadra nimeni într-o categorie și toți vor fi forțați să încerce să te cunoască. Pentru că Kolonaki este un parfum misterios, cu note dense, persistente, care contaminează aerul în cel mai seducător mod cu putință, și te face să întorci capul fie că vrei, fie că nu.

Pe data viitoare!