Editor's choice

Editor's Choice: Glam Rock

Stefana Macovei
April 19, 2018 22:01 PM

Acum că a venit primăvara, pot din nou să-mi port jacheta de piele cu influențe glam rock. Este un item statement care nu îmi lipsește niciodată din garderobă și pe care l-am purtat atât cu jeanși și adidași, cât și cu rochii lungi la evenimente glam. Poate îți vine greu să-ți imaginezi, însă te sfătuiesc să încerci acest exercițiu de look. Este absolut amazing și te scoate din zona de previzibil.

Dacă săptămâna trecută colegul meu Mihail a ales să-ți ilustreze stilul sporty-chic, ei bine eu m-am gândit să abordez o situație diametral opusă, dacă vrei: glam rock. Dar nu te speria! N-am să îți recomand să te împodobești în ținte, să-ți faci un piercing în nas de urgență sau să aplici lanțuri metalice la pantaloni – cu toate că ar fi extrem de cool! Însă, nu. Am să merg pe niște idei puțin mai soft, care au, într-adevăr, inspirație rock dar with a twist. Cine a spus că nu poți fi feminină cu elemente alternative, nu știe despre ce vorbește. Așa că dă play unei melodii Nirvana, sau dacă vrei mai hardcore, ți-i recomand pe preferații mei ai tuturor timpurilor – Rammstein – și toarnă-ți un pahar de Prosecco! (Am intenționat contrastul, ca să-ți exemplific și alegerea vestimentară de azi.)

1. Jacheta de piele cu mesaj atipic

Da, așa cum ți-am zis la început, jecheta de piele este o piesă atemporală, mereu IN și merită să investești în ea. Însă, dacă vrei ceva mai atipic, alege una cu un mesaj cool. O mulțime de designeri au abordat acest trend în ultimii ani iar scena de street style este absolut înnebunită după jachetele, trenciurile, gecile sau paltoanele cu trimiteri de tot felul – de la poezie, până la street art, muzică sau activism.

Geacă Glam Rock

Jachetă Haily’s – 109,99 RON (www.fashiondays.ro)

2. Choker-ul stylish Glam Rock

Trebuie să recunosc că am avut o obsesie cu choker-ele în ultima vreme. Această modă a revenit anii trecuți și a creat o adevărată isterie în rândul tinerelor, care au interpretat stilul nouăzecist în atât de multe și diferite moduri, încât practic am ajuns să ne legăm orice la gât și să-l numim choker. Ceea ce e complet ok, nu mă înțelege greșit. Unul dintre preferatele mele este cel de mai jos pe care l-am combinat la zeci de ținute și ocazii. Probabil ți se pare pretențios sau te duce cu gândul într-o zonă mult prea sexy – nu știu ce înseamnă asta, dar am primit acest comentariu și țin să menționez că a sexualiza orice item purtat e problema celuia care o face, nu a celuia care poartă piesa – află că dacă o combini corect, este exact doza de senzualitate pe care o poți aduce unui costum masculin, de pildă, ca să-l scoți din anonimat. Scutește-te de ce crede lumea și poartă fix ce vrei. În atitudine stă totul, oricum! Be glam rock!

Choker Glam Rock

Choker MAZE  – 149,00 RON (www.artisansdamour.com)

3. Papucii Dr. Martens

Cred că ăștia nu au nevoie de niciun fel de explicații extra, fiindcă e clar că brandul Dr. Martens ar trebui să fie un must-have în garderoba oricui! N-am să merg pe previzibil să-ți recomand ghetele iconice – cu toate că le ador și sunt o investiție grozavă adusă garderobei mele – dar, în schimb, îți voi propune să încerci pantofii clasici, cu talpă joasă, care merg atât la pantalonii cei de toate zilele, cât și la fuste sau rochii, ducând orice outfit într-o zonă powerful. Detaliul lucios de pe suprafață este exact ce-ți trebuie pentru a da un twist glam rock ținutei.

Papuci Glam Rock

Pantofi Dr. Martens – 549,90 RON (www.answear.ro)

4. Un Body See-Through

Lenjeria este pentru orice femeie un accesoriu puternic. De ce? Ei bine, probabil că știi că atunci când porți o lenjerie care îți place, atitudinea ta se schimbă complet. Cu toate că numai tu știi ce porți pe dedesubt – cel puțin atunci când ieși pe stradă – emani un aer covârșitor, care e vizibil. Lenjeria e o armă, așa cum îmi tot repetă o prietenă apropiată. Însă, trendurile din ultima perioadă ne spun că poți purta lenjeria și la vedere, fiindcă, iată, nu mai există reguli în modă. Poți să combini un body, spre exemplu, cu o fustă cu talie înaltă. Arată extrem de stylish, sexi și actual!

Body Glam Rock

Body Agent Provocateur – 217 EURO (www.net-a-porter.com)

5. Fusta midi din dantelă

Mi-am dat seama că materialele fine și nuanțele de pastel (mai ales rozul) se combină perfect cu pielea și metalele. Contrastul negru-roz pal și dantelă-piele fac casă bună, ca atare mi se pare combinația ideală atunci când vorbim despre acest glam rock. Nu am fost fană a fustelor midi, însă în ultima perioadă au ajuns să mă cucerească. Știi se bine se potrivesc cu geaca de piele? Efectul este wow! Îți dă exact aerul de good girl gone bad!

Fusta Glam Rock

Fustă din dantelă Zara – 119,90 (www.zara.com/ro)

6.Îmbracă-te în… parfum

Marilyn Monroe spunea odată despre ce poartă când merge la culcare: „câțiva stropi de Nr. 5.” Era vorba despre Chanel, evident, însă cum timpurile au mai evoluat, am să-ți recomand ceva mult mai senzual și mai… puțin mainstream. Alege mereu un parfum care să i se potrivească personalității tale și nu doar fiindcă este în trend, recent apărut sau are o campanie de marketing zgomotoasă. Și în niciun caz, nu purta un anume parfum pentru că toată lumea o face! Nu contează colecția când vine vorba de felul în care alegi să emani putere – adică prin parfum. Mie, una, mi se pare cel mai sublim lucru să ai un parfum signature, după care să te cunoască lumea. E ceva atât de intim, senzual și, până la urmă, ar trebui să facă parte din definiția ta.

Parfum Glam Rock

Juliet Has a Gun – Not a Perfume EDP 50 ml. – 565,00 RON (www.beautik.ro)

Foto: Instagram