Editor's choice

Efectul Sex and the City: de ce ne reîntoarcem la ținutele prezentate în serial?

iulia.statie
April 8, 2021 15:50 PM

La 23 de ani de când și-a făcut loc în inimile tuturor, serialul Sex and the City încă influențează modul în care ne îmbrăcăm. Cum în curând o să avem parte de o continuare pe care o așteptăm cu sufletul la gură, nu putem să ne abținem din a ne întreba: de ce ne reîntoarcem mereu la ținutele prezentate de Carrie Bradshaw, Samantha Jones, Charlotte York și Miranda Hobbes?

Pe aceeasi tema7 lucruri pe care nu le știai despre Sex and the City

Serialul, ce a avut un real succes încă de la primul episod, nu a cucerit doar prin stilul vestimentar, ci și prin subiectele sensibile expuse. Personajele au plecat într-o călătorie tumultoasă prin care au descoperit profunzimea unor relații de prietenie, problemele pe care le aduce o relație amoroasă, dar și faptul că nimeni nu are nevoie de un mariaj pentru a fi fericit.

La ani distanță, toate aventurile pe care le-au experimentat cele patru încă sunt actuale. Prietenia dintre femei încă este un subiect destul de sensibil, iar noua generație face progrese pentru a ajunge la situații în care nimeni nu este judecat, așa cum am văzut toți în relația dintre Carrie Bradshaw și Samantha Jones. Apoi, avem expuse vieți extrem de diferite, ce se întâlnesc într-un punct comun.

Cât despre partea amoroasă, în zilele noastre povestea s-a complicat și mai mult, existând deja aplicații de dating. Totuși, o putem observa pe Charlotte York găsindu-și alinarea în brațele unui bărbat pe care nu l-ar fi privit ca un potențial partener după un divorț dureros, pe Miranda Hobbes descurcându-se cu schimbările aduse de o relație ce nu a fost planificată, pe Carrie Bradshaw iubind același bărbat timp de ani de zile, demonstrându-ne că sufletele pereche sunt menite să rămână împreună și pe Samantha Jones iubindu-se pe ea mai mult decât pe altcineva.

Întorcându-ne la stilul vestimentar expus în serial, inspirația oferită de personajele ce au avut o stilistică foarte diferită ajută persoanele din toată lumea să experimenteze. Cele patru au făcut ca moda de zi cu zi să pară o adevărată joacă, demonstrând că accesoriile sunt cele mai bune prietene ale oricui, iar ținutele trebuie mereu să transmită o emoție.

Carrie Bradshaw

Poate că Sarah Jessica Parker, ce o interpretează pe Carrie Bradshaw, a avut unele dintre cele mai controversate și bune propuneri, ce încă se simt actuale. Încă nu ne dăm seama cum își putea permite toate acele piese, dar, până la urmă, chiar ea spunea că prefera să își cumpere reviste de modă în loc de cină. Pe lângă logomania, o tendință ce este preferată de casele de modă și pe care ne-o amintim de la colierul pe care îl avea cu numele său, personajul îndrăgit a lansat multe trend-uri ce pot fi reinterpretate și în zilele noastre.

Luăm mixul de print-uri, spre exemplu. Simpaticul personaj niciodată nu s-a temut de a se juca în aceeași ținută cu mai mult de două piese ce au print-uri îndrăznețe. Crop top-urile și hot pants sunt și ele câteva piese ce s-au reîntors puternic în tendințe, dar cea mai îndrăzneață ținută pe care o putem purta chiar acum? Există o combinație pe care o urăști sau o iubești, nu există cale de mijloc. Pantalonii cu un design relaxat combinați cu o rochie pot arăta extrem de bine, iar Carrie Bradshaw a demonstrat acest lucru.

Samantha Jones

Bineînțeles, Carrie Bradshaw, jucată de Sarah Jessica Parker, nu este singura ce și-a pus amprenta în show. Deși Kim Cattrall, ce a interpretat-o fără de cusur pe Samantha Jones, nu va participa în continuarea serialului, aceasta a avut grijă să rămână preferata multor persoane. Spre deosebire de primul personaj expus mai sus, Samantha a avut o abordare mult mai senzuală, atipică, făcându-ne să începem să ne îndrăgim corpul orice formă am avea.

Pe lângă faptul că era extrem de încrezătoare și acest lucru se vedea și în stilistica ei, Samantha Jones transforma piesele rafinate în unele extrem de senzuale, iar aceste alegeri sunt mai actuale ca oricând. Decupajele fanteziste, expuse prin decolteul amplu sau prin piesele cu spatele gol, se întorc și ele în tendințe. Ca să nu mai spunem de costumul roz, ce a fost văzut constant la Săptămânile Modei, semn că serialul a prezentat alegeri vestimentare atemporale.

Miranda Hobbes

Deși Miranda Hobbes, interpretată de Cynthia Nixon, a avut un stil mult mai sobru, nu înseamnă că aceasta nu a servit ca inspirație pentru milioane de femei. În timp ce stilul ei nu a incorporat rochii într-un print de ziar semnate Dior by John Galliano, serialul nu ar mai fi fost la fel fără dragostea pe care o avea personajul pentru costume elevate, piese puternice, perfecte pentru femeile de carieră.

Da, fără îndoială, Miranda Hobbes era o femeie de carieră care nu avea timp de probleme. O observăm dorind să își ajungă cât mai sus, muncind ore în plus și propunând ținute ce ar putea fi purtate cu ușurință și în zilele noastre. În același timp, stilul ei androgin ne-a făcut să nu mai punem etichete pe haine, căci moda este pentru toată lumea. Cât despre piesele relaxate pe care le alegea atunci când nu mergea la birou, jachetele maxi și șepcile de baseball sunt și ele extrem de actuale.

Charlotte York

Apoi, o avem pe Charlotte York, jucată de către Kristin Davis, ce rămâne cunoscută ca fiind surpriza întregului serial. Dacă personajul Carrie Bradshaw a avut cel mai îndrăzneț stil, se pare că toată lumea a îndrăgit piesele abordate de Charlotte York, iar acest personaj a avut o influență mult mai mare asupra femeilor ce s-au uitat la serial. Cunoscută pentru dragostea față de stilul american, actrița a preferat abordările feminine și diafane.

Poate că generația nouă își asumă reîntoarcerea accesoriilor bucket hat, dar Charlotte York le purta chiar înainte ca ele să fie considerate potrivite, semn că exista și o latură cool stilistică în acest personaj. În același timp, simpatica Charlotte a avut grijă să propună un design clasic prin creații atemporale, cum ar fi paltoanele în carouri sau jachetele îmblănite. De asemenea, față de Carrie Bradshaw, aceasta știa exact ce i se potrivește și rareori depășea această linie, fiind la o maturitate stilistică de admirat.