Living

Elisabeta: Regină, soție, mamă, bunică, străbunică

iulia.statie
October 27, 2020 13:25 PM

Unele dintre cele mai semnificative remarci pe care Regina Elisabeta le-a făcut au fost în 1997, când aceasta a vorbit cu națiunea după moartea Prințesei Diana.

Pe aceeasi tema10 reguli ciudate din Familia Regală Britanică

Replicile cele mai amintite ale Reginei Elisabeta

Vorbind de la balconul Palatului Buckingham, cu mulțimea îndurerată sub, Monarhul și-a început discursul: „Ce vă spun acum, ca Regină și ca bunică, vă spun din toată inima.” Discursul său a fost menit să consoleze o întreagă națiune, ce avea nevoie de câteva cuvinte spuse de Regină.

Totuși, de la moartea Dianei s-a pus accent și pe rolul său ca și bunică, a doi băieți ce tocmai își pierduseră mama. Deși poate niciodată nu a fost mai clar ca în acel moment, Regina mereu a trebuit să găsească un echilibru între pozițiile sale, între viața publică și privată, Familia Regală, fiind, în primul rând, o familie.

Moartea subită a propriului tată, Regele George al VI-lea, în 1952, a făcut-o pe Elisabeta să urce pe tron pe când avea doar 25 de ani. Regulile tradiționale au fost inversate atunci când soțul ei, Prințul Philip, a renunțat la cariera sa pentru a o susține. Pe atunci, când mama lor devenea Regină, Prințul Charles avea doar 3 ani, iar Prințesa Anne împlinise vârsta de 1 an. Chiar dacă momentul era dificil, simțul datoriei era primordial, scrie publicația Town & Country.

Șapte decenii mai târziu, aceasta are patru copii, opt nepoți și opt strănepoți. Una dintre cele mai cunoscute replici ale sale este ‚Trebuie să fiu văzută ca să fiu crezută’, aceasta rămânând la cârma Monarhiei și peste atâția ani. Abilitatea sa de a liniști nu doar Marea Britanie, ci lumea întreagă, a fost din nou afișată atunci când a ținut un discurs în pandemia de coronavirus, susținând că ne vom întâlni din nou și vom trece cu bine peste provocări.

Deși a păstrat multe tradiții, Regina a recunoscut că Monarhia trebuie să se modernizeze pentru a supraviețui. Ea a susținut crearea conturilor de socializare ale Familiei Regale, dar și-a încurajat și rudele să își urmeze propria cale.

Regina Elisabeta se va retrage?

Între timp, în viața personală, aceasta a avut multe provocări anul acesta, începând cu scandalul în care Prințul Andrew a fost implicat pentru că a avut legături cu Jeffrey Epstein, controversele continuând să provoace daune semnificative.

După, Familia Regală a pierdut două staruri, atunci când Meghan Markle și Prințul Harry au decis să renunțe la îndatoririle regale. Deși știe că nu mai este ‚șefa’ lor, Regina a dezvăluit că ei vor rămâne o parte apreciată a familiei.

Din când în când, toată lumea se întreabă dacă aceasta se va retrage. Când avea 21 de ani, Regina Elisabeta dezvăluia că își va dedica toată viața Monarhiei, iar replicile folosite sunt aduse mereu în discuție de fiecare dată când se zvonește că va abdica. De asemenea, atunci când vine vorba de rolul de mamă, bunică și străbunic, nu există îndoială că așa va rămâne pe viață.