News

Elliot Page, starul din ‚Umbrella Academy’, a dezvăluit că este transgender

iulia.statie
December 2, 2020 12:54 PM

Elliot Page, starul din ‚The Umbrella Academy’ și ‚Juno’ a dezvăluit că este transgender. Cunoscut până acum ca și Ellen Page, Elliot a spus că preferă ca de acum încolo lumea să i se adreseze folosind pronumele ‚el/ei’.

Pe aceeasi temaValentina Sampaio, primul model transgender ce pozează în Sports Illustrated

Elliot Page a anunțat că este transgender

Starul în vârstă de 33 de ani a postat un mesaj emoționant pe pagina sa de Twitter, după ce în 2014 anunțase că este gay, spunând: „Bună, prieteni, am vrut să împărtășesc cu voi faptul că sunt trans, că pronumele mele sunt el/ei și că numele meu este Elliot. Sunt norocos să scriu asta. Să fiu aici. Să fi ajuns în acest punct în viața mea.”

„Simt o recunoștință copleșitoare pentru oamenii incredibili ce m-au susținut în această călătorie. Nu pot să încep să exprim cât de remarcabil se simte să iubesc în sfârșit cine sunt suficient cât să îmi exprim sinele autentic. Am fost inspirat de atâția oameni din comunitatea trannsgender. Vă mulțumesc pentru curajul vostru, pentru generozitate și pentru că ați muncit să faceți această lume un loc mai empatic. Voi oferi toată susținerea de care dispun și voi continua să lupt pentru o societate mai bună și mai egală.”, a continuat Elliot.

Ce mesaj a transmis starul

De asemenea, starul a vorbit și despre discriminarea cu care se confruntă zilnic persoanele transgender. „Cer și răbdare. Bucuria mea este reală, dar fragilă. Adevărul este că, în ciuda faptului că mă simt fericit acum și știu ce privilegiat sunt, sunt speriat. Mi-e frică de ură și de violență. Pentru a fi clar, nu încerc să ameliorez un moment vesel pe care îl sărbătoresc, dar vreau să arăt imaginea completă.”

„Statisticile sunt uimitoare. Discriminarea față de persoanele trans este intensă și crudă, ducând la consecințe oribile. Numai în 2020 s-a raportat că 40 de persoane transgender au fost ucise, dintre care majoritatea erau de culoare. Le transmit liderilor politici ce refuză dreptul de a exista și continuă să arunce ostilitate față de comunitatea trans: aveți sânge pe mâni.”, a continuat Elliot.

„Iubesc că sunt trans. Iubesc că sunt queer. Cu cât mă țin mai aproape și îmbrățișez cine sunt cu adevărat, cu atât visez mai mult. Toți oamenii trans ce trebuie să treacă în fiecare zi prin abuzuri, violență, hărțuire, vă văd, vă iubesc și voi face tot ce pot pentru a schimba această lume în bine.”, a zis starul.