Fashion

Emilio Pucci SS21: simplitate, confort și dorință de evadare

iulia.statie
September 30, 2020 15:42 PM

Sentimentul de ușurare și doza de optimism ce au pătruns la Milan Fashion Week au continuat și la Emilio Pucci.

Pe aceeasi temaMilano Fashion Week - prezentarea lui Emilio Pucci, fascinantă

Emilio Pucci SS21

Sub conducerea unei noi echipe, brand-ul a pus accent pe puritatea formelor, senzualitatea pieselor, femininatea nuanțelor, idei ce au stat la baza viziunii fondatorului casei de modă încă de la început. Într-o paletă delicioasă de culori pastelate, cu imprimeuri subtile imprimate pe obiectele vestimentare, colecția de primăvară/vară se concentrează pe simplitate și confort, dar și o dorință de a evada.

Piesele nu s-au depărtat de cele văzute deja în colecția resort, continuând un concept al delicateții și eleganței ce a mai fost văzut în perioada de glorie a casei de modă. Bineînțeles, am putut observa și semnătura brand-ului, căci Emilio Pucci are o reputație pe a se axa pe look-uri monocrome. Scopul nu a fost însă de a diminua intensitatea acestor obiecte vestimentare, ci de a reinventa colecția într-un mod modern, mai potrivit pentru vremurile noastre.

În simplitatea sa, este prezentă și o viziune pe care o considerăm potrivită pentru această lume nouă pe care o experimentăm cu toții: o doză de evadare, dar și de confort.

Pucci are un sistem rotativ, în care directori creativi ca Tomo Koizumi și Christelle Kocher Pucci își aduc aportul la colecții pentru a demonstra ce potențial are casa de modă. Cu siguranță schimbarea designerilor pare un experiment promițător, dar, clienții au nevoie de ceva consistent și ușor de recunoscut pentru tot anul.

Nu este prima oară când la Emilio Pucci se întâlnesc armonios mai multe concepte. În ultimele colecții, la prezentări am văzut un aer young, fresh, ce a avut ca scop atragerea celor mai tineri prin piese ce exprimă simplitate. Fluiditatea a jucat și ea un rol cheie, glamourul aparte făcând parte din peisaj, oferind piese cu linii curate, asezonate cu detalii fanteziste.

La fel ca și la colecția resort, Pucci a venit cu un răspuns perfect după ce pandemia ne-a dat peste cap viziunea pe care o aveam asupra stilului vestimentar. Avem nevoie de piese confortabile, dar totuși chic, ce pot fi purtate ușor, set-uri și culori delicate, imprimeuri inedite și puțină strălucire.