Fashion

Enigmaticul Martin Margiela, subiectul unui nou documentar de modă

ioana pana
February 7, 2020 07:00 AM

Martin Margiela, una dintre cele mai misterioase personalități din lumea modei, este pe cale să rupă tăcerea după mai mult de 30 de ani de activitate din umbră.

Pe aceeasi temaJohn Galliano rămâne directorul creativ al casei Maison Margiela

Enigmaticul Martin Margiela, subiectul unui nou documentar de modă

Pelicula „Martin Margiela: In His Own Words” a avut premiera anul trecut, în cadrul New York Doc Film Festival, însă publicul larg nu s-a bucurat de imaginile ce oferă o perspectivă exclusivistă asupra vieții designer-ului. Acum totuși, la doi ani de la lansarea veștii apariției documentarului în 2018, trailer-ul este disponibil online. Iar pentru cei ce sperau că Martin însuși va apărea în film, speranțele vă vor fi spulberate: niciun cadru al documentarului nu îl surprinde pe Margiela în persoană. „Nu îmi place ideea de celebritate. A fi anonim este foarte important pentru mine.”, mărturisea acesta. Chiar și așa, autenticitatea va fi conferită de către vocea celebrului designer, de altfel și narator pe fundalul documentarului.

Sub direcția lui Reiner Holzemer, de asemenea regizorul documentarului Dries Van Noten, filmul dezvăluie viața și activitatea celei mai enigmatice personalități din industria modei. Margiela vorbește cu sinceritate despre sursele sale de inspirație, despre cum și-a fondat brand-ul eponim și despre ce s-a ascuns în spatele deciziei de a părăsi poziția de director creativ în anul 2009.

Mai mult, acesta va explica dorința sa de a rămâne anonim în ciuda succesului incomensurabil de care se bucura. Un interviu cu Jean Paul Gaultier va fi inclus, de asemenea, în documentar, Gaultier adresând întrebarea: „Cine îl va convinge să iasă de sub carapacea sa?”.

Documentarul va cuprinde și imagini cu cele mai iconice colecții ale lui Margiela. De la controversatele măști transparente de față, până la blănurile confecționate din peruci aparținând colecției Spring/Summer 2006, fără să mai menționăm celebrele Tabi Boots, toate semnăturile reputatului designer vor fi prezente în film.

Deși dată lansării nu a fost anunțată momentan, fanii se pot delecta cu trailer-ul documentarului „Martin Margiela: In His Own Words”, apărut pe Youtube.