Beauty

Epilarea cu zahăr - o metodă ieftină și lipsită de durere. Învață să te epilezi la tine acasă VIDEO

andreea voicu
July 24, 2018 16:43 PM

Dacă epilatul la cabinetul cosmetic nu te mai mulțumește, iar durerile aparatului de ras sunt greu de suportat, există și altă metodă mai eficientă, simplă și naturală.

Pe aceeasi tema5 ținute perfecte pentru vacanța la plajă. Cum să îți organizezi ca la carte bagajul

Epilarea cu zahăr este folosită încă din antichitate și nu este la fel de nocivă pentru piele ca alte metode de epilare, cum ar fi epilarea cu ceară, datorită faptului că zahărul nu se lipește de piele, ci de firul de păr.

Epilarea cu zahăr este extrem de eficientă şi îţi asigură o piele fină şi picioare perfecte timp de 5 săptămâni. În plus, ingredientele nu sunt toxice şi nu conţin parfum.

Epilarea cu zahăr – rețeta pas cu pas

Se amestecă două căni cu zahăr tos, zeama de la o jumătate de lămâie şi o jumătate de pahar cu apă şi se amestecă bine până când zahărul se topeşte şi se obţine un sirop. Apoi lasă recipientul la foc mic şi se amestecă în continuu până când amestecul începe să fiarbă şi se formează o cremă de culoare maronie-gălbui.

Se lasă amestecul la răcit, până când caramelul se poate modela cu mâna (se recomandă umezirea mâinilor pentru a manevra mai uşor caramelul) şi se aplică pe zonele dorite, apoi se trage repede în sensul invers al creşterii firelor de păr.