Fashion

Ești pregătită pentru o zi la plajă? Nu îți uita pălăria de paie!

Verdict.ro
July 10, 2021 11:00 AM

Pălăriile de paie sunt un accesoriu de vară ce au oferit protecție împotriva soarelui de secole întregi. Deși originile acestei piese nu sunt cunoscute exact, istoria acestei creații se întoarce la civilizațiile asiatice timpurii, unde pălăriile din paie erau purtate pentru a îi proteja pe muncitori de soare.

Pe aceeasi temaBrigitte Bardot, steaua cinematografiei franceze și cariera sa încheiată brusc

Pălăriile de paie, un must have în acest sezon

Se vorbește de aceste piese și în manuscrisele franceze din secolul al XV-lea, iar în anii 1700, bonetele au fost adorate de europence, potrivit CR Fashion Book. Bineînțeles, la fel ca orice altă piesă, aceasta a cunoscut multe schimbări de-a lungul timpului, de la pălării decorate cu panglici, până la cele uriașe, purtate de trendsetterii din zilele noastre. Până în 1910, pălăria a fost considerată un accesoriu ce servea la protecția solară, dar în zilele noastre, acestea reprezintă mult mai mult, putând completa perfect o ținută.

Brigitte Bardot este un icon absolut al frumuseții, așa că este normal să ne inspirăm din ținutele ei vintage atunci când vine vorba despre un item ce s-a întors din nou în tendințe. Spre exemplu, aceasta a demonstrat că pălăria poate fi purtată și în ținutele de zi cu zi, chiar și la o plimbare cu bicicleta.

Un alt style icon consacrat este Audrey Hepburn, ce, pentru o anumită vacanță, a ales să poarte acest tip de pălărie, cu un costum de baie și o cămașă masculină, o alegere perfectă pentru o zi la plajă.

Întorcându-ne mai aproape de prezent, colecția Dior pentru primăvară/vară 2020 a adus pe podium aceste piese în abundență, inspirația fiind de la pălăria iconică de grădinărit pe care chiar Christian Dior a purtat-o.

Dacă simți nevoia de culoare, Jacquemus a venit cu o idee inedită în colecția de primăvară/vară 2020 și a prezentat o pălărie oversized într-o nuanță de roz, finisând perfect un look baggy.

Și Oscar de la Renta a adus înapoi pălăriile prin piesele de primăvară/vară 2020. Cu print-uri fanteziste și creații asortate, casa de modă a venit cu set-urile perfecte pentru un sezon călduros.

La Blumarine, pălăria nu a fost purtată pe cap, dând senzația de un look delicat și senzual, ce parcă de invită să petreci timp în natură.

Urmărește galeria foto pentru a vedea cât mai multe creații de acest gen!