News

Familia Regală și-a schimbat planurile pentru viitoarea perioadă din cauza coronavirusului

iulia.statie
March 28, 2020 11:34 AM

Alături de planurile de călătorie ce au fost anulate, Regina nu va mai organiza petrecerile anuale de la Palatul Buckingham, potrivit The Evening Standard.

Pe aceeasi temaAverea Reginei Elisabeta a-II-a: cât va moșteni primul copil al lui Meghan Markle și Prințul Harry

Anual, Regina ține trei evenimente la Palatul Buckingham și unul la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh. Ținând cont de îngrijorările globale legate de pandemie, adunările Familiei Regale vor fi amânate până anul viitor. „Studiem implicațiile noilor sfaturile ale Guvernului și impactul pe care îl au asupra viitoarelor eveniment. Sperăm să informăm publicul cât mai repede referitor la orice decizie.”, au dezvăluit oficialii de la Palatul Buckingham.

Imediat după, un alt comunicat de presă a oferit detalii asupra evenimentelor sociale la care Regina trebuie să participe. Întâlnirile cu prim-ministrul, ofițerul comandant și Episcopul de Hereford, vor avea loc, însă celelalte audiențe vor avea de suferit, scrie Harper’s Bazaar.

Familia Regală și-a schimbat planurile pentru viitoarea perioadă din cauza coronavirusului

Mai mult, Regina se va muta la Castelul Windsor începând cu 19 martie, rămânând acolo până după Paște. Evenimentele viitoare la care membri ai Familiei Regale trebuiau să participe vor fi amânate.

Regina era așteptată în nordul Angliei, pentru a vizita Cheshire și Camden. Între timp, Prințul Charles și Ducesa Camilla trebuiau să organizeze un tur regal în Bosnia, Herzegovina, Cipru și Iordania. Și acest tur a fost amânat. „Ținând cont de situația nefericită cauzată de pandemie, Guvernul Britanic i-a rugat pe Majestățile Sale să își amâne turul.”, au dezvăluit oficialii Clarence House.

Aceste vești vin imediat după ce s-a aflat de ce Archie nu a fost alături de Prințul Harry și Meghan Markle la evenimentele lor din U.K. Aceștia au ales să își lase fiul în Canada pentru a fi precauți cu privire la virus.

Update

În timp ce pandemia continuă să afecteze Anglia, petrecerea anuală dată în cinstea zilei de naștere a Reginei, Trooping the Colour, nu va mai avea loc ca în anii precedenți. „Pentru a urma sfaturile Guvernului, parada dată în cinstea zilei de naștere a Reginei, cunoscută ca și Trooping the Colour, nu se va desfășura în forma tradițională. Alte opțiuni sunt luate acum în considerare.”, au declarat oficialii Palatului.

De asemenea, Schimbarea Gărzilor nu va mai avea loc la Palatul Buckingham, St. James’s Palace și Castelul Windsor. „Am hotărât că ceremonia de Schimbare a Gărzilor va fi amânată.”, au zis oficialii Palatului Buckingham.