Fashion

Brandul Vetements, implicat într-un scandal de proporții

ioana pana
February 8, 2019 10:26 AM

O nouă săptămână, o nouă controversă în lumea modei. De data aceasta, implicată este casa Vetements și directorul său creativ, Demna Gvasalia.

Cu câteva zile în urmă, modelul Angie Sherbourne a povestit pe Instagram experiența sa cu brandul. Dacă numele acesteia nu vă sună cunoscut, cu siguranță o știți chiar din poza de profil al Instagramului Vetements: roșcata care poartă un palton supradimensionat negru și scoate limba.

Brandul Vetements, implicat într-un scandal de proporții

De altfel, chiar poza respectivă reprezintă problema. Shootingul foto de care aparține aceasta a avut loc în 2014, când Angie avea doar 19 ani, iar acesta era primul său job serios în calitate de model.

La momentul respectiv, i s-a spus că poza va face parte doar din lookbook-ul casei. A fost plătită cu 1000$, primiți în mână, o sumă mult prea mică pentru ce avea să reprezinte fotografia.

Pe parcursul celor 5 ani care au trecut de atunci, imaginea nu numai că a apărut în lookbook-ul de debut al casei, ba chiar în campanii publicitare, atât online, cât și pe bannere din toată lumea. Să nu mai precizăm că încă este poza de profil a brandului pe Instagram.

În 2015, când fotografia era deja în magazine pe tot globul, după ce Angie a sunat-o în nenumărate rânduri pe Gvasalia fără vreun succes, însă, designerul a decis să o sune înapoi, spunându-i înt Suntem săraci, nu avem banii pe care îi ceri. Dacă agenția ta primește banii pe care îi cere de la noi, nu vom mai putea lucra niciodată cu tine” ocmai: „Suntem săraci, nu avem banii pe care îi ceri. Dacă agenția ta primește banii pe care îi cere de la noi, nu vom mai putea lucra niciodată cu tine”.

„Practic, au încercat să mă amenințe cu sfârșitul carierei mele în industrie. Iar eu, la vârsta aceea fiind lipsită de experiență, m-am lăsat manipulată”, explică modelul.

Sherbourne precizează faptul că nu a fost semnat niciun contract de colaborare, totul fiind pus pe baza unei „înțelegeri prietenești”, așadar  nu poate acționa în instanță împotriva Vetements. Acum, singura ei dorință este ca povestea sa să devină virală și lumea să conștientizeze neprofesionalismul de care a dat dovadă Gvasalia.