Fashion

Burberry renunță la blănurile naturale

adelina.duinea
September 11, 2018 15:05 PM

Zilele trecute, Burberry a anunțat oficial că va renunța la utilizarea blănii naturale, potrivit Huffington Post. Colecția de debut a lui Riccardo Tisci din cadrul celebrei case de modă britanice va fi eco-friendly. Versace, Gucci, Armani și Stella McCartney sunt doar câteva dintre brandurile care au renunțat la blănurile naturale.

Pe aceeasi temaȘosete de designer, noul trend preferat de Selena Gomez

Sub presiunile făcute de PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) și de alte numeroase organizații non-guvernamentale, Burberry adoptă o politică eco-friendly. Brandul va avea o viziune, atitudine și selecție de materiale complet noi.

Burberry a anunțat oficial că renunță la utilizarea blănurilor naturale

Anual sunt arse sute de piese în valoare de aproximativ $51,4 milioane, pentru a nu ajunge pe piață sub prețul brandului. Printre acestea se numără inclusiv produse din piele și blană.

Marco Gobbetti, CEO Burberry, afirmă că „luxul astăzi înseamnă, de fapt, să fii responsabil din punct de vedere social și în ceea ce privește mediul”. Având această idee, el își propune să urce brandul pe o nouă treaptă în lumea high-end.

Pielea utilizată în produsele nevândute va fi reciclată de acum înainte, așa cum câteva linii de accesorii au mai fost create în serie limitată din bucăți de materiale reutilizate.

Riccardo Tisci își va prezenta prima colecție în cadrul Săptămânii Modei de la Londra, pe 17 septembrie 2018.

Următoarea casă vizată de PETA pentru a urma exemplul Burberry, este Prada.

Sursă foto: Pinterest