Fashion

Cele mai frumoase jachete „puffer” pentru femei. Cine le-a inventat și cum le poți purta

nicoleta.ispasescu
November 27, 2018 14:52 PM

Pufoaica (puffer jacket) sau jacheta matlasată este la mare căutare sezonul acesta și foarte multe fashioniste o poartă 24/7. De fapt, sinonim cu iarna este fix această jachetă puffer.

Atemporală, investiția într-un astfel de model este una cat se poate de rațională, căci o putem purta negreșit și în sezoanele viitoare, dovedindu-se a fi o piesă vestimentară deosebit de versatilă și nepăsătoare față de tendințele schimbătoare.

Volumele ample ce deformează silueta îți oferă nenumărare posibilități de a experimenta din punctul de vedere al stylinguluil. Cu alte cuvinte, să adopți un look iconic a la Comme des Garçon din colecția ’’Body Meets Dress, Dress Meets Body’’ (1997), ar deveni ceva extrem de la îndemână, într-o versiune mai ușoară și mai călduroasă.

Dacă nu știți cum să purtați această pufoaică, noi v-am pregătit o serie de fotografii din care vă puteți inspira și voi. 

1. Jachetă puffer metalică

Când vine vorba despre cele mai extravagante piese vestimentare, cu siguranță Off-White este întotdeauna o opțiune. Jacheta puffer metalică este o alegere îndrăzneață și puternică și cu siguranță nu veți trece neobservată. Dacă printre rezoluțiile de anul nou se regăsește dorința de a avea mai mult îndrăzneală în ceea ce privește moda, ei bine această jachetă este opțiunea perfecta.

2. Jacheta puffer Fenty

Vorbind despre elemente extravagante, creațiile Fenty se încadrează întotdeauna în acest tip, mai ales că promovează și noul trend al momentului, și anume piesele vestimentare cu logo-ul la vedere. Jacheta puffer Fenty este unică în felul ei prin liniile pe care Rihanna le adoră, și anume un guler supradimensionat și mânecile lungi. Acest model de jachetă s-ar potrivi de minune cu o pereche de combat boots, cu platformă.

3. Stilul „Jenner”

Modelul controversat de pufoaică, specific surorilor Jenner (în special Kendall și Kylie), se vinde ca pâinea caldă și zboară imediat de pe rafturi. Așadar, dacă vă doriți una dintre piesele preferate ale surorilor Jenner, la momentul actual, și anume jacheta puffer cu efect de vinil, grăbiți-vă. Nu vor mai fi disponibile pentru mult timp.

4. Jachetă puffer elegantă

Mulți dintre voi considerați că acest gen de jachetă este extrem de cool, dar, în același timp, nu atât de elegante încât să le purtați și în altă parte, în afară de mersul la shopping. Modelul de mai jos dovedește faptul că este greșit să gândiți astfel și că ar fi cazul să aruncați o privire asupra acestui model, dacă sunteți în căutarea unei investiții bune, de care să vă puteți bucura toată iarna.

5. Jachetă puffer parka

De la o jachetp puffer elegantă, la una parka este doar un pas. Și cum până anul acesta celebra geacă parka a făcut furori, ei bine, marii designeri s-au gândit că ar putea asocia aceste două modele, pentru a obține unul de-a dreptul spectaculos.

6. Jachetă puffer hybrid 

Dacă vreți o jachetă care să nu arate nici prea elegant, nici prea stradal, aveți aici un model de jachetă puffer hybrid, o combinație năucitoare. Într-o nuanță de lavandă gri și accesorizată cu o curea din același material, acest model de jachetă poate fi purtat, cu ușurință, oricând, și cu orice ocazie.

7. Jachetă puffer reversibilă

Dacă logo-ul Fenty nu va satisfice îndeajuns dorințele, poate jacheta puffer reversibilă Adidas vă poate fi utilă. Supradimensionată și cu efect de vinil, această jachetă puffer de la Adidas și Alexander Wang este visul oricărui iubitor al stilului de stradă.

Istoria jachetei „puffer” pentru femei

O jacheta puffer sau matlasată este o jachetă realizată din pene de gâște sau pene de rate, care sunt extrem de pufoase și călduroase.

Jachetele puffer, în modul lor unic și îndrăzneț, au schimbat, la rândul lor, istoria.

Oficial, jachetele matlasate au fost create în anii ’30, de către Eddie Bauer, alias cel mai fashion autor și inventator bărbat, la momentul respectiv. Invenția lui Bauer a fost determinată de o necesitate, deoarece avea nevoie de o haină de lână rezistentă la ploaie, pe care să o poarte toată ziua, în timp ce experimenta noi și noi aventuri.