Fashion

Colecția Louis Vuitton toamnă-iarnă 2019 a închis Paris Fashion Week

nicoleta.ispasescu
March 6, 2019 22:50 PM

Paris Fashion Week s-a închis seara trecută cu un show extraordinar, aparținând casei de modă Louis Vuitton care a avut loc, la fel ca în ultimele sezoane, într-un cadru efemer, realizat în curtea muzeului Luvru.

Dacă sezonul trecut Nicolas Ghesquiere și-a dorit un decor futurist, la granița virtualității digitale, de această dată el a ales să construiască un decor foarte precis.

El a evocat cât se poate de clar designul celebrului muzeu de artă contemporană Centre Georges Pompidou și minunata piațetă din fața lui, pe care designerul a descris-o ca fiind „punctul unde se amestecă toate sub-culturile și locul unde toată lumea se poate exprima liber”.

Colecția Louis Vuitton toamnă-iarnă 2019 a închis Paris Fashion Week

Ghesquiere a creat o colecție „foarte precis geo-localizată”, după cum s-a exprimat, având în minte Beaubourg și întreg arondismentul 4 din Paris, colorat, multi-cultural și mereu intens exprimat la nivel de modă a străzii.

Unele dintre cele mai celebre modele au defilat aseară în perimetrul unui Centre Georges Pompidou în miniatură, creat în detaliu în marea curte a muzeului Luvru pentru doar o zi. Părți din această instalație uriașă au fost donate după show colecției Piano – Renzo Piano fiind cel care a proiectat, alături de Richard Rogers, clădirea centrului Pompidou deschisă publicului în 1977, absolut revoluționară la acea vreme și modernă și în ziua de azi.

Colecția a avut un aer de Beaubourg din anii ’80, cu umeri supra-dimensionați, accente sport, pantaloni pensați sau bufanți, imprimeuri cu impact, metale și accente punk.

Fuste din piele cu iconicul model Damier, realizat în culori contrastante, s-au asortat cu genți-sacoșă și ghete cu talpă joasă, iar sacourile cu umeri largi au devenit și mai interesante împreună cu gențile-cutie și curelele cu cataramă pătrată uriașă din metal.