Fashion

Controversă stârnită de noua colecție Burberry! Iată răspunsul designerului Riccardo Tisci

ioana pana
February 27, 2019 11:47 AM

Odată cu trecerea timpului, oamenii au devenit din ce în ce mai atenți și conștienți cu privire la integrarea subiectelor sensibile -voit, sau nevoit- în modă.

În timp ce unele demersuri care vizează probleme sociale de actualitate sunt abordate într-un mod adecvat și demn de aplaudat, se pare că unele pot fi încadrate accidental și deloc potrivit chiar și în colecțiile celor mai mari case, devenind adevărate gafe.

Controversă stârnită de noua colecție Burberry!

Acesta a fost cazul și pentru colecția Toamnă-Iarnă Burberry, prezentată în urmă cu o săptămână la London Fashion Week, când un model a purtat un hanorac bej, cu un nod la gât. Totuși, nodul semăna mai mult cu un ștreang, fapt ce a stârnit o adevărată controversă.

Prima persoană care a tras un semnal de alarmă a fost chiar unul dintre modelele care au defilat pe podiumul Burberry, Liz Kennedy. “Suicidul nu este modă”, a scris ea pe Instagram.

“Am văzut prima dată hanoracul la un fitting înainte de prezentare. Chiar dacă nu urma să îl port eu, am plecat de acolo foarte nervoasă. (…) Sunt atâtea moduri în care poți lega un nod, iar ei au ales să o facă în felul ăsta. Să nu mai vorbim de faptul că este atârnat în jurul gâtului.” a continuat Liz.

Câteva zile mai târziu, CEO-ul Burberry, Marco Gobetti, a răspuns acuzațiilor: “Ne cerem scuze pentru amarul provocat de unul din produsele din colecția Toamnă-Iarnă. Chiar dacă designul a fost inspirat de sfera marină, a atins o coardă sensibilă și ne pare foarte rău.”

Riccardo Tisci, directorul creativ al brandului și-a cerut și el scuze, completând: “Nu a fost niciodată intenția mea să stârnesc asemenea reacții sau să supăr pe cineva. Designul nu reprezintă valorile mele, cu atât mai puțin ale brandului Burberry, și l-am scos din colecție. Mă voi asigura că o astfel de situație nu se va mai repeta.”