Fashion

Cum își găsește inspirația desginerul Mădălina Dorobanțu: "Îmi merge mintea..."

nicoleta.ispasescu
April 23, 2018 16:51 PM

Mădălina Dorobanțu, designerul brandului Pas du Tout și managera unui important club bucureștean, are un dressing impresionant, unde reunește piese foarte scumpe, unele unicat, dar și lucruri vintage.

Zilele trecute am găsit-o tot la shopping, printre hainele și accesoriile unui important târg din București, V for Vintage, de unde Mădălina a plecat cu pungile pline. Outfit-ul pe care Mădălina l-a purtat într-o zi obișnuită de shopping a fost unul atipic, așa cum ne-a obișnuit deja, specific stilului ei eclectic și extravagant, la care nu a stat să se gândească foarte mult: „O geantă vintage Pierre Cardin, niște cercei Yves Saint Laurent și alți cercei mai disco așa, trei inele din porțelan, o bluză de trening foarte tare, tot vintage, Fila. Port Pas du Tout, evident, brandul meu, Balenciaga, American Vintage, chestii d-astea. Astăzi nu mă așteptam să fac outfit-ul ăsta. Și l-am făcut în două minute. E o chestie foarte naturală, nu mă chinui foarte tare. Mi-am luat niște pantaloni de trening din mătase, cu o bluză mai șuchie peste, cu un tricou simplu”.

Mădălina este văzută de cei din jur o tipă extravagantă, dar ea a declarat că totul este natural, firesc și că nu face nimic deosebit, pur și simplu îi merge mintea constant: Inspirația o găsesc continuu. Sunt o tipă creative, o tipă care niciodată nu se plictisește. Never. N-o să mă auzi că m-am plictisit . Îmi merge mintea, you know? Îmi merge mintea continuu. Toată lumea spune excentric. De ce? Este foarte simplă ecuația. De ce ai merge la un designer român să plătești niște bănuți, mai mulți decât la Zara, H&M sau mai știu eu ce, Forever21, ca să iei aceleași lucruri la un preț mult mai mare, ca să iei basic-uri, nu? Trebuie să ai o piesă statement, să știi de ce investești, nu? Și acea piesă statement în orice clipă te scoate dintr-o situație grea. Uite, vrei să te duci la un cocktail, și ai doar o rochiță de la Zara neagră, pui un bolero super spectaculos de la mine, sau de la alt designer, că sunt mulți designeri români pe care eu îi apreciez, și gata!”.

Desigur că o astfel de garderobă presupune sume mari de investit, însă Mădălina mărturisește cu sinceritate cel mai important aspect pentru ea: „Știi cât? Tot sufletul! Nu cred că e vorba despre bani, e vorba despre emoția pe care o investești atunci când îți cumperi lucruri. Fiind parte din mine, reală, eu nu simt! Reușesc, îmi place, sunt foarte activă. Am multă energie și asta o am pentru că mă tot caut în interior și dacă sunt din ce în ce mai bine cu mine automat am și energie, sunt și fericită, am și putere să fac multe lucruri și mai ales să muncesc. Nu mi-e greu, mi se pare așa foarte firesc, pe toate le fac din pasiune și atunci nu simt că muncesc. E ca și cum uzi o floare care îți place, pe care o iubești”.

Sfaturile Mădălinei Dorobanțu în ceea ce privește garderoba oricărei fete sau a oricărei femei sunt următoarele: „Să investească în piese timeless. Sunt piese pe care le poți purta și acum și peste cinci ani și peste 10 ani. O pereche de cercei vintage foarte tari, aurii, mari, deci ăia îi porți oricând, un inel deosebit, da? Uite, eu am făcut un conglomerate de trei inele aici. Da, trei inele de porțelan. Astea nu pot să spun că se vor demoda peste cinci ani, vor fi “in” și atunci. Nu știu, o bluză de trening foarte tare, o geacă de piele foarte bună, eventual și un brand sau o piele bună, un jeans deosebit și să își dezvolte stilul propriu. Mie-mi place așa. Mie-mi place boho, să zicem. Și mie asta mi se potrivește. Și personalității mele, și să merg în zona asta. La ora actuală am observant că femeile, și mai ales fetele, care nu au buget mare, sunt îmbrăcate impecabil, deci mă surprind și pe mine cu ce combinații de haine fac și cu ce alegeri”.