Fashion

Cum să te îmbraci cu stil. Ținute simple, dar de efect

adelina.duinea
November 16, 2018 07:00 AM

Deși poate părea mult mai dificil de-atât, doar câteva reguli simple îți vor fi de folos dacă îți dorești să te îmbraci cu stil. Întâi de toate, nu uita două „reguli de aur”: (1) stilul constă în primul rând în acea amprentă personală și (2) ce arată bine pe Angelina Jolie nu înseamnă că va arăta bine și pe tine, dar nu este nimic în neregulă cu asta!

Cum să te îmbraci cu stil. Ținute simple, dar de efect

Regula nr. 1: Îmbracă-te pentru corpul pe care îl ai, nu pentru corpul pe care ți-l dorești!

Întâi de toate, privește-ți atent corpul în oglindă. Studiază-ți formele îndeaproape și gândește-te la acele porțiuni pe care îți dorești să le evidențiezi și la cele pe care vrei să le „estompezi”. Fiecare trup este frumos în felul lui, însă, fiecare dintre noi avem mici „defecte”, mici nemulțumiri pe care vrem să le ținem cât mai bine ascunse. Hainele au calități pe care le-am putea numi chiar „magice”. O nuanță bine aleasă, un croi inedit, un material potrivit și o mărime adecvată pot face minuni!

Regula nr. 2: Nu te lăsa pradă tendințelor!

Tendințele vin și pleacă, tocmai de aceea, nu este indicat să le adopți religios. Să luăm ca exemplu culorile neon. Deși au fost în mare vogă în vara ce tocmai a trecut, poate că aceste nuanțe nu îți complimentează nici trupul, nici subtonul pielii. Este nevoie de un așa-zis „auto-control” când vine vorba de stil. Trebuie să „înveți” ce anume funcționează pentru tine și să adopți acele piese vestimentare care îți pun trăsăturile cel mai bine în evidență.

Regula nr. 3: Asigură-te că ai în garderobă acele câteva piese vestimentare și accesorii esențiale!

O serie de piese vestimentare și de accesorii sunt absolut indispensabile dulapului tău. Sunt acele haine cu ajutorul cărora poți crea zeci de ținute. O astfel de piesă este tricoul alb sau cămașa albă, alături de pantalonii negri, blugii albaștri, geaca de piele neagră și trench-ul nude. O garderobă completă are nevoie de aceste piese de bază pe care le poate folosi pentru a compune ținute simple, însă de efect. Nu subestimați calitățile unor haine sau accesorii simple.

Regula nr. 4: Mare atenție la combinația de materiale, nuanțe și texturi!

Deși poate părea banal, o ținută alcătuită din haine în nuanțe diferite de negru niciodată nu va arăta bine. Așa cum asocierea dintre albastru și portocaliu sau mov și verde poate arăta absolut superb.

În final, ai grijă la măsura potrivită, la asocierea de culori și la piesele care te pun cel mai bine în evidență. Nu privi în jur, privește-te în oglindă. Doar tu știi ce ți se potrivește cel mai bine și ce îți place cel mai mult!