Fashion

Decizie neașteptată în lumea modei: Raf Simons pleacă de la Calvin Klein după doar 2 ani

irina.letitia
December 22, 2018 10:30 AM

Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, lumea modei primește o veste neașteptată! Raf Simons părăsește casa Calvin Klein, după 2 ani de colaborare! Plecarea designerului belgian, câștigător a trei premii din partea Consiliului Designerilor de modă din America,  vine cu doar șase luni înainte de reînnoirea contractului său. Vestea este cu atât mai importantă cu cât se pare că nu va exista un show Calvin Klein în timpul Săptămânei Modei de la New York (ce va avea loc în Februarie) și nici nu a fost numit încă un succesor.

Ce s-a întâmplat de fapt?  Oficial, este vorba despre decizia celor de la conducerea Calvin Klein de a aborda o direcție stilistică diferită de viziunea designerului belgian.  Decizia nu a fost comentată suplimentar nici de cei de la Calvin Klein, nici de Raf Simons, însă se pare că realul motiv din spatele acestei schimbări bruște ar fi scăderea vânzărilor casei de modă. In urmă cu nici două luni, Emanuel Chirico, directorul executiv al PVH, corporația care deține Calvin Klein, a dat vina în mod indirect pe Simons pentru un declin al vânzărilor Calvin Klein. Chiar dacă el nu a folosit numele designerului, din declarația sa a fost evident pe cine consideră responsabil.

Raf Simons este unul dintre cei mai apreciați designeri contemporan. De origine belgiană, în vârstă de 50 de ani, Raf are o vastă experientă în lumea modei.  Designerul și-a început cariera creând mobilă, debutând în modă cu o linie masculină. Periplul său în modă înregistrează și alte nume mari: Raf Simons a colaborat cu Jil Sander din 2005, iar în 2012 a devenit director creativ la Dior, după plecarea tumultoasă a lui John Galliano. Nici această relație nu a durat foarte mult, în 2015, Raf anunțându-și plecarea de la celebra casă de modă.