Fashion

Harrods deschide un pop-up store caritabil în Londra

Stefana Macovei
April 14, 2018 20:09 PM

Sâmbătă, pe 14 aprilie, Harrods a deschis porțile primului magazin caritabil de tip outlet din toată istoria sa, care se întinde pe mai bine de 184 de ani. Situat în Londra, pe Sloane Street, boutique-ul pop-up va funcționa timp de o lună într-un spațiu donat de Cadogan Estates, o firmă de imobiliare.

Shopul se numește Fashion Re-Told iar acolo găsești doar piese de designer la prețuri extrem de avantajoasă, toate donate de către clienții, angajații și brandurile Harrods. Printre ele se numără Mulberry, Loewe, JW Anderson, Céline, Victoria Beckham sau Anya Hindmarch. Prețurile variază între 100 și 200 de lire, atât pentru piesele vintage, cât și pentru cele din sezoanele actuale.

Harrods

Toate încasările vor merge către NSPCC, organizația parteneră de mult timp al Harrods, a cărei misiune este să pună capăt abuzului de copii în Regatul Unit și Insulele Canalului. Personalul NSPCC a fost învățat de către managerii Harrods despre modul în care să servească clienții de lux în magazinul complet roz, care este și una dintre culorile emblematice ale organizației NSPCC.

„În primul rând este esențial să fie instagramabil – oportun pentru postări pe Instagram, n.red. –, pentru că atunci când faci o inițiativă caritabilă, dacă nu generezi zgomot pe platformele de socializare, n-ai să ai niciodată succes,” a declarat Alex Greco Wells, Head of Visual Merchandising, la Harrods.

Acum, donațiile celor 4.000 de angajați Harrods – inclusiv o rochie Alaïa donată de Helen David, care ocupă o funcție importantă în conducerea magazinului – sunt disponibile pentru vânzare în magazinul de tip pop-up Fashion Re-Told. „Vrem să creăm ceva distractiv, o interpretare vizuală a un estetici adecvate pentru colaborare, fără sentimentul unui magazin de lux ostentativ și intimidant,” a mai spus Greco Wells.

Așa că dacă te afli prin Londra luna aceasta, n-ar strica să arunci un ochi în magazinul Fashion Re-Told, fiindcă, pe lângă prețurile extrem de mici ale item-urilor de lux, vei face și o faptă bună la achiziționarea acestora.

Foto: Instagram