Fashion

Inspirația zilei în modă! Rochia cămașă, perfectă pentru această vară

adelina.duinea
April 27, 2019 10:25 AM

Rochia cămașă are o istorie bogată în care a evoluat treptat, cucerind cu desăvârșire lumea modei.

Inspirația zilei în modă! Rochia cămașă, perfectă pentru această vară

În trecut, cămașa reginei sau rochia cămașă de noapte (robe chemise) a fost „adusă” în lumea modei de către regina Maria Antoaneta a Franței (1755-1793).

În zilele călduroase de vară, regina purta o astfel de rochie simplă din bumbac și o pălărie de paie. Cum suverana era un adevărat model pentru doamnele de la curte și din burghezie, rochia sa a devenit repede un „trend”.

Citește și: Inspirația zilei în modă: Rochiile Maxi

Era vorba despre o rochie dreaptă, din bumbac, tafta (țesătură din mătase lucioadă și netedă) sau muselină (țesătură din bumbac sau mătase, subțire și ușor transparentă).

Era strânsă în talie cu un cordon, iar mânecile îi erau bufante. De asemenea, rochia se termina cu un volan.

Mai târziu, în 1950, designerul Christian Dior a preluat cămașa bărbătească și i-a atașat o crinolină (fustă lungă și largă, în formă de clopot, așezată pe balene sau arcuri subțiri de oțel, la modă la mijlocul sec. XIX), iar astfel s-a născut prima rochie cămașă modernă.

Rochiile cămașă de azi

Stilul acesta de rochie este cât se poate de versatil! Poate fi purtată cu balerini, sandale joase, cu toc sau platformă, teniși, bocanci sau chiar stiletto.

Sunt rochii întâi de toate extrem de comode, practice și totodată feminine. Fiind pe jumătate cămăși, au acea notă profesionistă și semi-elegantă. De asemenea, aceste rochii au croieli lejere și sunt răcoroase în zilele toride de vară.

Citește și: Trucuri care te ajută să cumperi perechea de jeanși potrivită

Le poți accesoriza oricum vrei și pot avea orice calități pe care le preferi. Pot avea mâneci lungi, trei sferturi sau deloc, poate fi dreaptă sau „încinsă” în talie, poate fi din mătase sau bumbac, iar lista poate continua la nesfârșit!

Rochiile cămașă cu talia marcată și fusta amplă sunt fantastic de feminine și au o notă retro, iar cele oversized și cu un croi drept sunt ultra-comode, moderne și fresh.

Dacă încă nu te-am convins, iată o modele noastre preferate pentru această primăvară! Enjoy!

Gigi Hadid într-o rochie cămașă lungă, din mătase, înflorată, la cumpărături în New York
Gigi Hadid
Katy Perry într-o rochie cămașă lungă, roșie, marcată în talie cu o curea de aceeași culoare și cu o cataramă neagră. Katy Perry, la întâlnire cu logodnicul ei, Orlando Bloom
Katy Perry
Meghan Markle într-o rochie cămașă albastră, peste genunchi, marcată în talie cu un cordon. Meghan Markle în timpul primului ei turneu regal.
Meghan Markle
Agnčs B Primăvară - Vară 2019
Agnčs B Primăvară – Vară 2019
Dolce Gabbana Primăvară - Vară 2019
Dolce Gabbana Primăvară – Vară 2019
Kate Middleton, ducesă de Cambridge, într-o rochie cămașă până la genunghi, sin mătase, cu model, clutch și patofi stiletto negri
Kate Middleton, ducesă de Cambridge

Sursă foto: Profimedia

Surse: www.stylediary.ro ; www.eva.ro ; www.gabiurda.ro