Fashion

Lila: Culoarea anului 2019

ioana pana
June 15, 2019 12:45 PM

Cromatica joacă un rol fundamental în viețile noastre, fie că suntem sau nu conștienți de acest lucru. Ba mai mult, variația trendurilor cromatice este de o însemnătate la fel de mare precum a oricărui alt trend.

Pe aceeasi temaTrendurile anului 2019 în machiaj

Lila: Culoarea anului 2019

În mod oficial, Institutul Pantone este cel ce impune în luna decembrie a anului în curs care va fi culoarea anului următor, însă de multe ori, alte noi nuanțe ajung în lumina relfectoarelor odată cu trecerea sezoanelor.

Acesta a fost și cazul „millennial pink”-ului care a fost adoptat în 2017 atât în moda feminină, cât și în cea masculină, ca să își mențină poziția în topul popularității culorilor timp de doi ani.

Acum, iată că o nouă nuanță începe să se bucure de faimă, și anume lilaul. Ca întotdeauna, nu se cunoaște originea acestui trend, dacă a pornit din streetstyle sau dictat de designeri; cert este că moda a ajuns la concluzia unanimă cum că lilaul este noul millennial pink!

Primele case care au integrat lilaul în colecțiile lor au fost Kate Spade New York în Resort 2020, Paria Farzaneh și Salvatore Ferragamo în Spring 2020 Menswear. Acest lucru demonstrează că asemenea rozului versatil, și lilaul este menit să fie unisex.

Și cum niciun trend nu este omis de IT-girls-urile noastre preferate de pe Instagram, nici acesta nu beneficiază de un tratament diferit. Culoare delicată și distinsă, lilaul este nuanța perfectă pentru sezonul cald.

Citește și: Rochii de vară în culorile anului 2019

Urmărește galeria foto pentru moduri inspiraționale de a purta lilaul vara aceasta!