Fashion

Louis Vuitton a retras articolele vestimentare cu tematica Michael Jackson

andreea voicu
March 20, 2019 15:20 PM

Casa de modă franceză Louis Vuitton a luat o decizie drastică! A retras articolele de îmbrăcăminte cu tematica Michael Jackson din colecţia vară 2019 pentru bărbaţi după difuzarea documentarului privind presupusele abuzuri împotriva unor copii comise de regele muzicii pop, scrie huffingtonpost.com.

Colecţia toamnă/iarnă 2019 a fost prezentată în luna ianuarie, la Săptămâna Modei de la Paris, şi urma să apară în magazine în iunie, însă o purtătoare de cuvânt a brandului Louis Vuitton a declarat că articolele cu tematica Jackson nu vor fi puse în vânzare.

Louis Vuitton a retras articolele vestimentare cu tematica Michael Jackson

Tot show-ul de la Paris i-a fost dedicat în totalitate regretatului Michael Jackson. Mai mult de atât, înainte de începerea spectacolului, organizatorii casei de modă franceză au trimis mai multe invitaţii, sub forma unei mănuşi încrustată cu pietre, identică cu cea pe care o purta regele muzicii pop la concertele sale.

Casa de modă Louis Vuitton a afirmat că în momentul prezentării noii colecţii nu a ştiut de documentarul “Leaving Neverland”, în care doi adulţi susţin că în timpul copilăriei s-au împrietenit cu Jackson şi ar fi fost abuzaţi sexual de acesta la începutul anilor 1990.

Sunt conştient că în lumina acestui documentar, prezentarea a provocat reacţii emoţionale. Condamn ferm orice formă de abuz împotriva copiilor, violenţă sau încălcare a drepturilor omului”, a declarat Virgil Abloh, designer la Louis Vuitton, într-un comunicat.